Aseară, am participat la un nou Birou Politic Național al PNL, reuniune în cadrul căreia premierul Ludovic Orban ne-a comunicat că, în perioada următoare, Executivul va asuma redresarea economiei prin investiții publice masive și programe pentru susținerea companiilor, a trasmis liderul PNL BN, Ioan Turc.

„Astfel, se vor aloca 2 miliarde 300 milioane euro de pe exercițiul financiar 2014-2020, axele 1 și 2 din Programul Operațional Regional, prin grant-uri cuprinse între 200.000 – 1.000.000 euro și 2.000.000 – 6.000.000 euro.

De asemenea, 550 de milioane de euro vor merge către domenii economice prioritare sau strategice, iar 350 de milioane de euro se vor constitui în grant-uri cu titlu de capital de lucru pentru reînceperea activității firmelor afectate de pandemie, mai ales din domeniul HoReCa.

Personal, am propus să nu fie uitate firmele mici doar cu administrator, care nu au putut beneficia de alte măsuri de sprijin, iar în acest sens s-a stabilit alocarea, tot sub formă de grant, a 100 de milioane de euro. O altă propunere care îmi aparține are în vedere programul de susținere a societăților mari, care vor putea obține credite cu garanții de până la 80% și dobândă subvenționată de 50%, în limita unui fond de garantare de 8 miliarde lei.

Comisia Europeană urmează să dea acceptul pentru acordarea acestui tip de ajutor de stat, menit să dea startul relansării economice în toate sectoarele de activitate“, a mai transmis Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Da afara directorii din instituții care nu fac nimic,sunt incopetenti pusi politic si pe nemurile ,fiicele,nașii si toate cumetriile de la buget.Cu asta sa începeți.

SPUNE-TI PAREREA