Trei pachete turistice pentru toate gusturile și posibilitățile sunt puse la dispoziție de Tășuleasa Social, pe Via Transilvanica. Astfel, iubitorii de ieșiri în natură pot să aleagă între relaxarea cu familia în aer liber, alergare cu Tibi Ușeriu sau trasee ghidate în cadrul unor activități similare cu „Școala de Mers pe Munte“.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul transmis de Tășuleasa Social:

Dragilor, e ca la degustările de vin. Înainte să cumperi o cutie de 6 sticle, îți înmoi buzele într-un păhărel, să testezi potrivirea de caracter. Așa este și la noi. Înainte să pornești într-o călătorie de 400 de kilometri, oare n-ar fi interesant să îți încerci bocancii și gleznele pe măcar 40, să vezi cum te simți?
Așa ne-a venit ideea de a încerca să oferim oamenilor o experiență unică, în mic, a drumului care ne unește pe toți, drum pe care ne străduim să-l ducem la capăt, în ciuda noilor schimbări planetare. Propunem deci un sneak preview, cum zic americanii, o miniatură a căii noastre, menită să lege oameni și culturi, experiențe culinare și tradiții atât de diverse.
Drept urmare, am creat un traseu special, în circuit, plecând din Campusul Tășuleasa Social. Din acesta rezultă trei pachete turistice diferite, în care sperăm să se regăsească pe rând: 1. familiști, 2. sportivi și 3. amatori de senzații noi.
1. Vacanța Mare. E un program dedicat familiilor curajoase, care doresc să insufle copiilor dragostea pentru natură și mișcare în aer liber. Plus, o „distanțare” de câteva zile de orice înseamnă ecran mic sau mare. Turul este ghidat de un om cu multă experiență în ceea ce privește mersul pe munte și va fi adaptat nevoilor fiecărui grup. Din pricina reglementărilor în rigoare, și a faptului că vor fi și copii participanți, greu de distanțat social, recomandăm acest pachet familiilor care se cunosc între ele și își asumă acest lucru (3-4 familii). Perioada: 24-28 iunie.
2. Școala Mișcării. Este dedicată în special sportivilor, pasionaților de alergare montană, MTB, triatlon sau orice înseamnă consum ridicat de calorii.
Alergare: Amatorii de alergare vor avea privilegiul să fie în compania lui Tibi, care își va lua timp să predea un seminar din mișcare. Perioada: 18-21 iunie.
Ciclism: Cicliștii vor fi în grija lui Levi, un alt campion, de această dată de trial. În urma evaluării grupului, cei doi vor ține un curs și vor adapta gradul de dificultate al traseelor stabilite. Perioada: 02-05 iulie.
3. Calea Bună. E momentul să punem din nou în valoare experiența noastră de ani de zile dobândită cu sute de participanți la „Școala de mers pe munte”. Acest program e destinat tuturor amatorilor de aer liber și cer senin indiferent de vârstă sau celor care încă nu au avut șansa să se îndrăgostească de natură. Împreună vom descoperi nu doar ce înseamnă un adevărat drum de anduranță, ci și locuri mai puțin umblate, alături de un ghid cu experiență. Perioada: 11-14 iunie.

Ce vă oferim? Punem la bătaie aproape totul, ne deschidem porțile și brațele. Oferim nu doar facilitățile oferite de Campusul Tășuleasa Social, cât timpul și energia noastră. Toate programele sunt pet friendly, în măsura în care prietenul vostru blănos e educat și non-agresiv.
Vă propunem varianta outdoor, cu dormit în cort, mâncat afară, foc de tabără la final, mese generoase gătite în cuptoarele noastre speciale, inclusiv pâinea. Vă oferim spațiu mult, libertate și un peisaj frumos.
Pentru cei care nu se pot adapta nicidecum la dormitul afară, avem alternative, suntem flexibili și vom face tot ce ne stă în putere să ne adaptăm astfel ca să aveți parte de o experiență inedită. Nu vă ascundem că, pe alocuri, ea poate deveni ușor extremă, lucru care cu siguranță o va face imposibil de uitat.

De ce merită să participați? Fiindcă va fi o experiență memorabilă, veți vedea. În plus, aici s-au legat și se pot lega în continuare prietenii pe viață. Veți fi introduși în bucătăria internă a asociației noastre și veți experimenta într-un mod aparte ce înseamnă efortul de a construi un drum de pelerinaj, cu scopul de a ne înțelege mai bine țara și codurile ei culturale. Veți trăi senzații noi, necunoscute, veți vedea îndeaproape o fermă, veți gusta caș proaspăt.
Aveți o șansă nu doar să fiți alături de noi și să primiți o carte semnată de mâna lui Tibi, ci și să cunoașteți îndeaproape Muntele Tășuleasa, locul legendar de unde au plecat multe proiecte memorabile în ultimii 20 de ani.
Nu în ultimul rând, vi se oferă ocazia de a afla lucruri pe care nu le știați despre voi înșivă și limitele voastre. Tot bagajul de care aveți nevoie e minimal – o inimă deschisă. Și un pic de curaj pentru a depăși orice obstacol, de a înfrunta orice vreme, fie ea bună sau rea. Vă așteptăm, poarta va fi larg deschisă.

Facilități, detalii, costuri
1. Numărul de participanți – minimum 12, maximum 16. Grupurile se pot forma din prieteni, colegi sau mixte.
2. Avem corturile noastre, saci de dormit, parcare, sală de mese, meniuri adaptate pentru vegetarieni, cinci spații sanitare, wifi (recomandăm 3 zile telefoane pe airplane mode) dușuri cu de toate, inclusiv dispensere cu dezinfectant și paratrăznete. 🙂
3. Traseul circuit este același pentru fiecare pachet, de 41 km. Familiile îl vor parcurge în 4 zile, sportivii într-o singură zi și drumeții în 2 zile. Prețul pachetelor este de 300 lei/adult/zi, iar acesta include masa, cazarea, ghidul, focul de tabără și toate facilitățile menționate, iar tot ceea ce nu intră în acest preț rămâne pentru construcția Via Transilvanica. Copiii până la 14 ani plătesc jumătate de preț.
Sosirea este la sediul Tășuleasa Social cu o seară îninte de începerea programului care va dura până duminică, cu un brunch delicios și plecare până la ora 14:00.
Înscrierile și validarea se fac la adresa de email asociatia@tasuleasasocial.ro, pe principiul “primul venit, primul servit”.

1 COMENTARIU

  1. Având in vedere interesul publicului pentru pachetul turistic Vacanța Mare propus de Asociația Tășuleasa Social pe traseul străbătut de Via Transilvanica, ar fi oportun de luat in considerare posibilitatea ca, in functie de cerere, această ofertă turistică să fie disponibilă in mai multe serii succesive organizate pe tot parcursul verii.

SPUNE-TI PAREREA