Ziua de 1 Iunie, Ziua Copiilor, a coincis anul acesta cu prima zi în care s-au deschis terasele, după relaxarea restricțiilor specifice prevenirii epidemiei de Coronavirus.

Mai mulți bistrițeni au făcut coadă la cofee-shop-ul lor preferat de pe Pietonal, în timp ce alții au ales să stea pe terasele deschise din centru, în ciuda vremii capricioase din acest început de vară. Ospătarii i-au servit echipați cu mănuși și măști de protecție, conform regulilor.

Părinții au profitat de această zi pentru a-și scoate copiii la o plimbare sau la o înghețată.

Clienții teraselor trebuie să se supună și ei, noilor reglementări, chiar dacă nu fac șederea la terasă le fel de relaxantă ca înainte.

„Cu maxima responsabilitate, emoții și grijă vă astept la terasa noastră de pe Pietonal.
Va rog frumos sa nu va certați și supărați cu ospătarii noștri. Vă vor cere să vă dezinfectați, sa vă notați numele și numărul de telefon și ora, într-o agendă. Nu o fac de capul lor. Asa sunt reglementările de la Guvern , până depășim aceasta perioada grea de pandemie. Hai sa fim uniți. Sa ne ajutam si susținem reciproc și să trecem, împreună, și peste asta.
Bunul Dumnezeu sa ne ajute la toți…“, a transmis Viluța Mihaela Brătfălean, proprietara terasei Casa Doamnelor.

Iată principalele reguli pentru terase:

 • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
 • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
 • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă.
 • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.
 • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
 • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
 • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu
  este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).
 • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
 • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

SPUNE-TI PAREREA