Călin Munteniță, un tânăr care și-a petrecut copilăria și adolescența în Ilva Mică, și-a mobilizat prietenii și cunoscuții pentru a dona tablete elevilor din localitate. Deși este plecat de mult timp din Ilva Mică, el a ținut legătura cu această comunitate, în care a crescut, și nu este prima dată când se implică în astfel de acțiuni, în domeniul educației. Acest interes vine și din faptul că mama sa este cadru didactic, retras din activitate, la acest moment.

Acțiunea de donare a tabletelor are și un nume, „Toamna se numără tabletele”, deoarece Călin are în vedere continarea școlii online și din septembrie, iar scopul său este ca în toamna anului 2020 să nu existe elev în Ilva Mică ce nu poate efectua școala online.

Astfel, zeci de tablete s-au adunat pentru copiii din Ilva Mică, dar eforturile nu s-au oprit aici. Donatorii au contribuit inclusiv la eforturile de conecare la internet a elevilor fără posibilități materiale. Astfel, s-au donat bani și pentru plata abonamentelor la internet. În acțiune s-au implicat și preoții din localitate, dar și proprietarii micilor magazine sătești.

„În comuna în care am crescut 18 ani. Ilva Mică din județul Bistrița-Năsăud. Ce se întâmplă acolo? Oamenii au înțeles ca nu e ok să aștepte până în toamnă ca să vadă ce se întâmplă cu școala… Și deși sunt dezbinați ca toți românii, au reușit să se strângă indiferent de situație, religie, partid… Și se adună tablete, din toate colturile lumii ajung acolo unde la toamnă vor fi împărțite elevilor fără posibilități. Noi și second-hand hand. Găsiți prin acest tag #toamnasenumaratabletele mai multe informații. Gata, v-am scris, cine are vreo tabletă și vrea sa scape de ea sa ma anunțe. Se strâng și bani, ajutați cu ce puteți chiar dacă nu aveți nici o treabă cu această localitate. Promit ca vă iau pe munții Rodnei sau vă dau o tură cu caiacul pe Someș. Mulțumesc“, este mesajul pe care Călin l-a transmis prietenilor săi pe facebook.

Despre campania „Toamna se numără tabletele” s-a vorbit și în cadrul buletinului de știri pe televizunea Knala D, moment pe care îl puteți urmări din minutul 19.09, în materialul video de mai jos:

SPUNE-TI PAREREA