Este vorba de măștile de protecție achiziționate de Ministerul Educației, măști ce vor fi puse la dispoziția elevilor și profesorilor care merg la școală începând cu săptămâna viitoare.
Acestea au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean astă noapte, iar în cursul acestei zile vor fi distribuite către toate unitățile de învățământ din județ unde sunt reluate cursurile.

Reamintim faptul că elevii absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a vor relua cursurile în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat.

Măștile de protecție recepționate astă-noapte reprezintă aproximativ jumătate din numărul total pe care Ministerul Educației le are în vedere pentru a asigura necesarul acestui produs la noi în județ pentru perioda imediat următoare. Necesarul de măști va fi completat cu încă o tranșă.

„Educația este un drept acordat prin Constituție, iar Guvernul se asigură că elevii, mai ales absolvenții care se apropie de perioada examenelor, nu sunt neglijați în contextul pandemiei de Coronavirus. Astfel, Guvernul a făcut posibil ca reluarea orelor de pregătire pentru testarea națională și bacalaureat să reînceapă într-un mediu sigur, respectând măsurile de siguranță, asigurând măști de protecție pentru absolvenții noștri și pentru profesorii care îi îndrumă.
Dragi elevi, știu că în acestă perioadă de cumpănă vă sunt testate nu doar cunoștințele, ci și capacitatea de adaptare la nou, la schimbări, știu că aveți emoții care vă încearcă tot mai mult cu cât vă apropiați de examene, dar am încredere în voi, în potențialul vostru și sunt convins că situația actuală vă face mai puternici!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

SPUNE-TI PAREREA