Ziarul Libertatea a scris astăzi despre amendamentele mai multor deputați și senatori PSD și PNL, printre care și Robert Sighiartău, care se opun predării educației sexuale în școli.

Aceștia introdus ieri, în Comisia pentru muncă, un amendament prin care se cere acordul părinților pentru predarea acestei discipline.

Ziarul Libertatea mai subliniază că România este pe locul 1 în UE în ceea ce privește mamele adolescente. Avem cel mai mare procent de nașteri în rândul femeilor sub 20 de ani din Uniunea Europeană (9,9% din numărul total de nașteri, față de 2,8% media UE în 2016).

Pe 3 aprilie, președintele Iohannis a promulgat legea 45/2020 care prevedea „derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”
Proiectul de lege, care viza modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, a trecut de Plen la începutul pandemiei, fiind adoptat de Camera Deputaților pe 10 martie 2020. Marți, 26 mai, mai mulți deputați și senatori PSD și PNL au venit cu un amendament care limitează efectele legii 45.

Inițiatori au fost deputatul PSD Adrian Solomon, senatorul PSD Titus Corlățean, cu susținerea deputatului PNL Robert-Ionatan Sighiartău, membru în Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlament.

Legea 45/2020 prevede „derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.“

Ce schimbă amendamentul: „Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copilului, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

2 COMENTARII

  1. Ma voi intrebati ” pocaitzii ” daca si cum sa educati copiii d.p.d.v. sexual ? Pai astia abia asteapta ca o ” copcila ” pro.asta , care s-a ” pupat ” si ea cu un ” bou-frend ” … sa ramana ” gre ” … ptr ca in capul lor numai ” plo.da.raia ” exista , ca doara asa a scrie in Biblie… ” inmulti-ti-va ” ! ! !

  2. Dupa mintea si politica ” pocaitzilor ” ( in sens vulgar, ca pocaintza inseamna tot ceea ce se roaga Lui Dumnezeu si respecta credintza crestina intocmai, fara interpretari , raca si spurcare, ori porcaire intre biserici ) , dupa mintea astora daci, femeia este privita ca un fel de ” vaca de la grajdurile CAP -ului ” unde Ceausescu a dat ordin sa creasca ” septelul ” … fara sa aiba importantza puterea familiei de a creste, intretine, educa, purta la scoala ori a crea o situatie si un viitor copiilor , fara a se tine cont de sanatatea si libera vointza a bietei femei batjocorite efectiv . Te miri ca astia nu fac inapoi legile ca la salbatici, unde femeia sa fie vanduta la targuri ca pe o ” vita ” de larg consum .
    Sa nu se supere femeile si mai ales bietele ” copile ” … inocente , ca ideia mea nu este sa le jignesc ci sa sensibilizez ” mintile luminate ” sa FACA EDUCATIE PENTRU VIATZA IN SCOLI ( DACA SEXUALA NU LE PLACE, SANITARA , SAU ALTFEL ) , DAR SA SE FACA !
    Mai frate Roby, esti de toata groaza ! Lasa-te ma de politica si fa altceva, ca nu te pricepi absolut deloc si permanent ” dai cu bota-n balta ” !

SPUNE-TI PAREREA