Peste 800 de turiști au vizitat în acest weekend Poiana cu Narcise din Masivul Saca, Munții Rodnei, sub supravegherea jandarmilor montani care au fost la dispoziţia turiştilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor în această zonă.
Narcisele atrag mai ales în această perioadă foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate, dar și localnici.
Narcisele sunt protejate de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

„În acest sfârșit de săptămână am avut bucuria de a avea alaturi de noi în Poiana cu narcise din Masivul Saca peste 800 de persoane iubitori de munte și frumos.
Pe această cale dorim sa le multumim pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă.
De asemenea multumim Jandarmeriei montane Rodna, Salvamont Rodna pentru sprijinul acordat!
Poiana cu narcise mai poate fi vizitată și în weekendul următor
Vă așteptăm cu drag în Parcul Național Munții Rodnei“, a transmis conducerea Parcului Național Munții Rodnei.

Informaţii suplimentare

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.
Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

SPUNE-TI PAREREA