În perioada 2-12 iunie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a care se întorc la clase pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat. Școlile sunt pregătite să îi primească în noile condiții: dezinfecție și distanțare.

La intrarea în școală, la poarta școlii elevul va fi întâmpinat de către un cadru medical și i se va lua temperatura, după care elevii vor parcurge un culoar bine definit de către unitatea de învățământ în curtea școlii, vor ajunge în fața ușii unde vor avea covorașe cu dezinfectant, se va realiza igienizarea interiorului școlii cu o zi înainte, iar cu oră înainte de pătrunderea personalului și elevilor vor fi deschise ferestrele pentru aerisire.
Vor merge să se spele pe mâini, vor primi dezinfectant, vor primi măști asigurate de către Ministerul Educației, vor fi îndreptați către sala de curs.

În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și un cadru didactic. O oră de curs va dura 50 de minute, va urma o pauză de 10 minute. În această pauză, elevilor li se recomandă să nu interacționeze cu alte grupe de elevi. Mobilierul din clase a fost rearanjat, astfel încât elevii să păsterze distanța între ei.

 

SPUNE-TI PAREREA