Premierul Ludovic Orban a estimat datele alegerilor în funcție de predicțiile privind evolutia epidemiei de COVID-19. Alegerile locale ar urma să aibă loc înainte de valul 2 de îmbolnăviri. Felul în care se vor desfășura campaniile electorale va depinde, de asemenea, de evoluția epidemiei.

„După evaluările epidemiologilor, cel mai probabil în iulie – august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm toate regulile. Și văd că romanii sunt serioși și respectă regulile (…) Din punctul nostru de vedere, cel mai bun moment pentru alegerile locale va fi sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie”, a afirmat premierul la Romania TV.

El a explicat că estimările privind valul 2 de îmbolnaviri sunt pentru perioada 15 octombrie – 1 noiembrie.

„Alegerile parlamentare trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme (…) Cea mai probabila data e 6 decembrie, dar va trebui sa vedem cât de puternică va fi epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, a adaugat Ludovic Orban.

Alegerile locale ar fi trebuit sa aiba loc în luna iunie, însă au fost amânate din cauza epidemiei de COVID-19.

1 COMENTARIU

  1. Maaa… imi vine sa rad… ! La astia inca nu li s-au reformatat ” micocipurile ” … si to la asta viseaza , ca si paserea flamanda … la ” malai ” … ! Vaaai ce m-as rade sa vina la butoane tot cei de stanga … ! Cred ca si fac spume la gura atat Johannis cat si toti liberalii , iar Orban isi si baga ” baioneta”-n ” **aie ” ! ! !

SPUNE-TI PAREREA