Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid politic din România, înfiinţat la 24 mai 1875, sub conducerea lui Ion C. Brătianu (1875-1891). În 1947, PNL şi-a întrerupt activitatea ca urmare a desfiinţării pluralismului politic de către regimul comunist. Partidul s-a reînfiinţat la 15 ianuarie 1990, în cei 30 de ani de existenţă postcomunistă PNL fiind marcat de numeroase sciziuni şi reunificări. După 1989, PNL a fost condus, în ordine cronologică, de Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu Quintus, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Călin Popescu-Tăriceanu, Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Klaus Iohannis, Ludovic Orban.

Un material amplu pe această tem puteți citi pe agerpres.ro.

Liberalii bistrițeni și-au schimbat pzoa de profil cu tematica acestei zile și au transmis mesaje.

„Partidul Național Liberal împlinește astăzi 145 de ani.
Aniversarea de astăzi ne obligă mai mult decât oricând în fața românilor. Suntem la guvernare, într-una dintre cele mai grele perioade din ultimele decenii.

Epidemia care a afectat întreaga lume ne-a lovit din plin societatea și economia.
Am reușit să trecem România de șocul primei faze mai bine decât se așteptau mulți, dar greul abia urmează pentru noi, liberalii.

Suntem datori să dăm cel mai puternic și ambițios program de reconstrucție economică din câte a avut România.

Avem obligația să sprijinim tot ce este producție românească competitivă, să promovăm creativitatea, produsele și valorile românești.
Avem datoria să aducem alături de noi competența și talentul, să dăm deoparte ce mai reprezintă impostură și cumetrii ale incompetenților din funcții și demnități publice.

Trebuie să-i sprijinim să se așeze acasă, cu slujbe sau mici afaceri, lângă familiile lor, pe sutele de mii de compatrioți întorși în această perioadă.

Înainte de toate, trebuie punem suflet și omenie în relația cu românii, să ținem aproape de ei, să le dăm speranță și încredere.

Dacă ne vom ține de toate acestea așa cum s-au ținut înaintașii noștri, sunt convins că vom reuși asemenea lor.

La mulți ani, PNL! La muncă, dragi liberali!“, este mesajul deputatului Robert Sighiartău.

1 COMENTARIU

  1. Sa traiasca … ! ( dar nu fara opozitie, oricare ar fi ea … ca altfel ar deveni dictatura ) .
    Partea proasta la romani este faptul ca cei de stanga cu cei de dreapta, daca ar fi permis… si-ar da cu securea-n cap reciproc de parca ar fi doua ” popoare ” total diferite si cu totul din alta tzara !
    Eu as propune inpartirea Romaniei in doua, intr-o jumatate sa se mute cei de stanga si in cealalta, cei de dreapta si fiecare cu Constitutia , administratia si politica lui , sa colaboreze doar in problemele de interes comun ( daca vor ) , in rest fiecare cu „pz ” masii si atunci ar fi pace si liniste ! Astfel, fiecare ” parte ” ar fi concurs in raport cu cealalta si s-ar stradui sa faca ceva ptr aceasta tzara, fara sa aiba spaima ca se invarte roata si ceilalti vor demola totul dupa aia !

SPUNE-TI PAREREA