Biblioteca Județeană „George Coșbuc“ își reia activitatea cu publicul începând de astăzi, 21 mai 2020. Într-o primă etapă, se redeschid secțiile de împrumut (pentru adulți și copii), respectându-se recomandările pe care utilizatorii le găsesc în incinta instituției și pe website-ul acesteia (www.bjbn.ro).

Pentru dinamizarea procesului de împrumut, se poate accesa catalogul online (https://tinread.bjbn.ro:8443/opac).

Se pot rezerva, telefonic, cărțile dorite, la numărul de telefon: 0363401355.

Pot fi restituite cărțile împrumutate anterior. Nu se aplică penalități.

De asemenea, cititorii pot contacta bibliotecarii și prin e-mail: imprumutpentrucopiibn@gmail.com ; imprumutpentruadultibn@gmail.com .

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, în intervalul orar 10-18.

Redeschiderea bibliotecii se realizează cu respectarea recomandărilor de siguranță și protecție, atât pentru utilizatori, cât și pentru personalul instituției, în conformitate cu măsurile impuse de autorități.

REGULAMENT PENTRU ACCESUL ÎN BIBLIOTECĂ AL UTILIZATORILOR

 • În incinta bibliotecii este obligatorie păstrarea distanței sociale de minimum 2 metri. Se vor respecta marcajele de la intrare.
 • Respectarea marcajelor în spațiile interioare și în secțiile de împrumut este obligatorie.
 • Accesul utilizatorilor în interiorul bibliotecii este permis doar cu mască de protecție.
  Utilizatorii bibliotecii au obligația să respecte traseul stabilit pentru accesul în secțiile de împrumut. Nu se permite devierea de la traseu.
 • Tălpile încălțămintei se dezinfectează pe covorașele de la intrare.
 • Se permite accesul în bibliotecă doar persoanelor care la măsurarea non contact a temperaturii au valoarea mai mică de 37,3 grade Celsius.
 • Este obligatorie dezinfectarea mâinilor la intrarea în bibliotecă, cu gel dezinfectant sau cu alcool sanitar.
 • Accesul utilizatorilor în secțiile de împrumut se face pe rând, o persoană pe secție.
 • Nu este permis accesul liber la raft.
 • Eliberarea permiselor se face la Sala de lectură.

1 COMENTARIU

 1. Exceptiile de la obligativitatea de a purta mască in spatii inchise au fost introduse pentru unii ca Marcel Ciolacu- liderul interimar al PSD care a declarat: „Am o deviație de sept, depistată în urma unui control medical efectuat CU OCAZIA leșinului”.
  Intre cei care au sustinut in parlament amendamentul PSD ca măştile să nu fie obligatorii pentru toată lumea, a fost si Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a invocat drept argument chiar afectiunea lui Ciolacu: ”Domnul Ciolacu DISPUNE, ca și mine, de o deviație de sept”.
  In materie de exprimare, a tunat si i-a adunat!

SPUNE-TI PAREREA