Prima zi de relaxare, în care oamenii au fost liberi să facă drumeții montane, a adus și primele accidente. Salvamontiștii bisTrițeni și un elicopter SMURD au intervenit ieri în Munții Rodnei, șaua Curățel, după ce o femeia a căzut, alunecând pe gheață. Turista se afla cu un grup, într-o drumeție montană, și a suferit multiple traumatisme. Totuși, după cum se vede din imagini, ea s-a deplasat la până la elicopter pe picioarele ei, fiind ulterior preluată și transportată la Târgu Mureș.

„La puțin timp după ce au finalizat misiunea de salvare din Cheile Turzii, colegii noștri de la Punctul de Operare Aeromedicală Târgu Mureș au fost solicitați să intervină încă o dată.
De data aceasta a fost nevoie de elicopterul SMURD în județul Bistrița-Năsăud. O persoană aflată în zona refugiului din Șaua Curățel – Munții Rodnei, la o altitudine de 1600 de metri, a alunecat pe gheață, suferind multiple traumatisme, inclusiv în zona coloanei vertebrale.
Având în vedere că în misiunile de salvare a vieților omenești fiecare secundă contează, colegii noștri au intervenit prompt, reușind să transporte persoana la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în 30 de minute de la preluarea acesteia.Încă o dată, ne înclinăm în fața voastră, a celor care își riscă viața pentru a o salva pe a semenilor aflați în dificultate!
Dragi colegi, vă mulțumim!“, a transmis Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Tot sâmbătă, 16 mai, un alpinist a căzut în gol în Cheile Turzii, în județul Cluj. Din fericire, bărbatul în vârstă de 33 de ani, salvat tot de un elicopter SMURD, a fost stabilizat și transportat la spital

Foto: Salvamont Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA