După două luni în stare de urgență, cu restricții de circulație și declarații pe propria răspundere la fiecare ieșire din casă, bistrițenii au putut, în sfârșit, să circule normal.
Mulți și-au reluat activitatea, s-au plimbat pe la magazinele deschise, au mers la saloane sau frizerii. Majoritatea au tânjit, însă, după ieșiri în aer liber, așa că s-au relaxat în parc, au ieșit cu trotinete, biciclete, role sau, pur și simplu, la o plimbare pe jos. Cei mai mulți vârstnici au rămas, însă, în case ori în apropierea locuinței. Majoritatea celor care au ieșit la plimbare sunt tineri cu copii mici sau adolescenți. Adolescenții par să fie cei care au dus cel mai mult dorul plimbărilor și întâlnirilor în oraș, așa că s-au întâlnit în grupuri, pe stradă sau în parc.

Parcul i-a așteptat pe bistrițeni cu flori și verdeață, fiind curățat și dezinfectat înainte de ieșirea din starea de urgență. Totuși, un aspect care lasă de dorit este lacul cu pești, extrem de murdar și cu câțiva pești morți care plutesc la suprafață, răspândind un miros specific.

Chiar dacă oamenii par relaxați și au profitat de această zi pentru a se reîntâlni cu prieteni, rude sau cunoștințe, pericolul nu a trecut. În Bistrița-Năsăud, 288 persoane sunt în carantină instituționalizată, 320 persoane în izolare la domiciliu, și au fost confirmate, până acum, 292 de cazuri de CoVid-19, cu 12 mai mult decât ieri. 177 de persoane sunt vindecate și externate, deci avem 115 cazuri active de Coronavirus. Totodată, în această seară, a fost raportat și decesul cu numărul 22 la o persoană infectată cu noul Coronavirus.

Ce reguli trebuie respectate în timpul STĂRII DE ALERTĂ, citiți aici!
De ce declarație aveți nevoie pentru a circula în afara localității, vedeți aici!

Iată cum arăta Bistrița exact acum o lună, în data de 15 martie, chiar cu zi înainte ca președintele României să decreteze stare de urgență. Dacă atunci oamenii făceau cozi la magazinele alimentare, acum panica privind proviziile pare să fi luat sfârșit.

 

SPUNE-TI PAREREA