Școala pe net lansează seria de conferințe naționale gratuite despre educația online din România, un cadru de dialog pentru educatori, decidenți, elevi, formatori educaționali, ONG-uri și experți internaționali.

Prima ediție – Conferințele Școala pe net – Episodul 1 – va avea loc #online – joi, 15 mai. În cadrul sesiunilor, experți în educație, reprezentanți guvernamentali, educatori și elevi vor dezbate și vor trage concluzii despre cele două luni de educație online în România.

Evenimentul va radiografia modul în care orele au fost desfășurate la distanță și va aborda problema educației remediale pentru elevii fără acces la tehnologie. Împreună cu profesorii, vor fi organizate ateliere de lucru despre pregătirea examenelor naționale, exemple de bune practici în predarea online și despre modul în care tehnologia va însoți de acum înainte educația la clasă.

Programul complet și înscrierea sunt disponibile pe www.scoalapenet.ro.

Proiectul #Școalapenet a fost lansat la debutul stării de urgență de către patru organizații neguvernamentale, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. De la lansare și până acum, proiectul a reușit să vină în sprijinul a zeci de mii de profesori din România, cu soluții de tehnologie, sfaturi pedagogice, răspunsuri la întrebări și webinarii.

SPUNE-TI PAREREA