După o investiție de peste un milion de euro în reabilitarea clădirii în care a funcționat Grupul Şcolar Forestier Bistriţa, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Bistrița-Năsăud are un nou sediu. Imobilul are 58 birouri, 5 arhive, 2 săli de şedinţe, 2 cabinete medicale, 3 oficii, 6 depozite-magazii, grupuri sanitare, spații pentru circulaţie și aşteptare, centrală termică proprie, lift. Aici se va desfășura activitatea angajaților din sistemul de asistență socială și protecție a copilului, care cuprinde adopții, consiliere, intervenție în cazuri de abuz etc.
Realizarea noului sediu include și amenajările exterioare (alei, parcări, spaţii verzi, trotuare, dotări cu mobilier urban).
Lucările au fost realizate de firmele S.C. RECORD S.R.L. și S.C. PLAN CONTUR S.R.L.
„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este în CASĂ NOUĂ, fiind cel mai modern sediu de acest fel din România. O investiție a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, realizată din respect pentru oamenii care au grijă de oameni“, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI (DGASPC) BISTRIȚA-NĂSĂUD avea un sediu corespunzator in BISTRIȚA, pe Str. Sucevei, Nr. 1-3. Mutarea in noua locatie de pe strada Horea, nr.20, intr-un spatiu mult mai mare trădează intentia cresterii numărului de angajări, desi in sistemul bugetar există prea multi tăietori de frunze la câini . Este bine cunoscut cazul DGASPC Teleorman, unde Liviu Dragnea a pus stăpânire pe un județ și a transformat această instituțe în anexă de partid. Astfel, in anul 2008, DGASPC Teleorman s-a transformat într-un cuib înțesat de rude, prieteni și cunoștințe uniți doar de carnetele de membri ale aceluiași partid. Singurii care nu și-au mai găsit loc în activitatea instituției au fost chiar copiii orfani și copiii proveniți din familii sărace și ajunși în grija statului român. Numărul de angajări făcute pe pile și relații a fost atât de mare încât în cadrul DGASPC s-au creat departamente fictive, care existau doar pe hârtie, dar care aveau organigrama plină. In urma acestor escrocherii, pe 27 mai 2019 Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.