Alergarea a devenit o mișcare populară în Bistrița-Năsăud, așa că județul are deja două competiții sportive de alergare montană, cunoscute la nivel național și nu numai: Țibleș Maraton organizată de Asociația OM și Via Maria Theresia organizată de Tășuleasa Social. Restricțiile impuse în acest an, în contextul epidemiei de Coronavirus, aduc schimbări importante și în cazul acestor concursuri.

Astfel, Țibleș Maraton, programat pentru luna iunie, a fost anulat, conform unui anunț făcut de organizatori în data de 28 sprilie:

“Salutare fani ai Țibleșului!  Avem o veste bună și una rea. Vestea rea e că Țibleș Maraton nu se va mai organiza anul acesta, dar vestea bună e că Țibleșul rămâne acolo și vă așteaptă (după 15 Mai și în grup de maxim 3 persoane ). 

Ne pare rău că anul acesta nu vom fi împreună la Bichigiu, dar vă vom pune la dispoziție traseele gpx și vă încurajăm să explorați zona, poate ne găsiți pe traseu.

Taxele celor care deja s-au înscris vor fi returnate în totalitate. Am stabilit și data pentru anul viitor: 26 Iunie 2021, să nu ziceți că nu am anunțat din timp.”

Via Maria Theresia, în schimb, competiție programată pentru 22 august, 2020, își continuă planurile.

“Vă amintiți, da? Competiția Via Maria Theresia! Câte amintiri, ce traseu, ce atmosferă inegalabilă…

Cu toții o așteptăm. Suntem nerăbdători și pregătiți să continuăm această competiție pe care, cu grijă, o organizăm de 6 ani. Ne dorim să nu o întrerupem, dar asta doar dacă vom putea asigura toate măsurile posibile de securitate pentru toți sportivii, date fiind condițiile acestei situații complicate, în care ne aflăm cu toții.

Pentru că mulți ne-au întrebat despre începerea înscrierilor, dorim să vă spunem că suntem pregătiți, însă doar atunci când autoritățile vor relaxa restricțiile. Abia atunci vom putea da drumul la înscrieri. Fie că va fi vorba de 10, 100 sau 850 de participanți, vom respecta întocmai normele impuse de specialiști. Până atunci, răbdare și succes la antrenamente. Dar mai ales, răbdare”, au transmis organizatorii. 

SPUNE-TI PAREREA