Construcția heliportului pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița este în plină desfășurare, după ce contractul de execuție a fost semnat în septembrie 2019. Elicoptere SMURD vor putea desfășura misiuni aeromedicale 24/24 de ore, heliportul având dotări pentru zborurile de zi și de noapte. Acest heliport va oferi o șansă în plus persoanelor aflate în stare gravă și foarte gravă, prin reducerea timpilor de răspuns în situații de urgență medicală.

Heliportul care se construiește pe terasa superioară a spitalului județean va fi deservit de 2 ascensoare:
– un ascensor din cele existente în spital care urmează a fi extins și modernizat și care va face legătura între secțiile spitalului și Heliport;
– un ascensor nou care va face legătura directă între UPU și Heliport;
În prezent se desfășoară lucrările de modernizare și extindere a primului ascensor conform graficului de planificare a lucrărilor.

Lucrarea costă aproximativ 1,26 milioane de euro și va fi executată de două firme: Grup Construcții Est SA din Iași și ABC Development Aviation SRL din București. Heliportul va fi construit pe teresa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud și va avea peste 1.000 mp.

SPUNE-TI PAREREA