Foto: ziardecluj.ro

Compania Unifarm a cumpărat 1,2 milioane de măști, fără licitație, și le-a distribuit în 113 spitale din țară, printre care și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aflat în subordinea Ministerului Sănătății. 200 de astfel de măști au fost livrate „forțat“ de către Unifarm, spitalului județean, alături de o factură de aproximativ 4500 de lei.

Prețul unei astfel de măști este e 18,75 lei+TVA. Managerul Spitalului, Gabriel Lazany, a notificat Unifarm-ul cu privire la aceste măști, a căror utilizare este riscantă, și acestea vor fi trimise înapoi companiei,

Măștile respective, tip FFP2, sunt produse de compania de pamperși Daddy Baby în China și au fost declarate drept periculoase, neconforme și interzise în Uniunea Europeană. Acestea au un design care le fac să semene cu niște chiloței, fiind total inutile în protecția împotriva virusului.

Costul afacerii, derulată fără licitație, cu negociere direct la sediul Unifarm, a fost de aproximativ 5 milioane de de dolari, conform libertatea.ro. 

Spitalele din toată țara au primit, în ultimele săptămâni, măști de la Unifarm. Deși nu le-au comandat, trebuie să le plătească, fiindcă fac parte dintr-o “repartiție” guvernamentală.

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a declarat, pentru Libertatea că a primit, în ultimele săptămâni, două calupuri de măști de la Unifarm – primul, de 2.000 de măști, iar al doilea, de 200 de măști. Ambele loturi trebuie achitate. Celelalte 2.000 de măști au venit la prețul de 11,15 lei/bucată, calitatea acestora fiind în regulă.

Intituția Prefectului încă nu a transmis dacă măștile neconforme au ajuns și la alte instituții di n Bistrița-Năsăud.

2 COMENTARII

  1. Pai daca sunt chilotzi ” tanga „… de ce n-ar fi si ” masti ” … facute cu o atza pe sub nas … si una bagata-n … „gura ” … ?! Cat de sexi am fi … mai ales mergand pe … drum si uitandu-ne dupa … ” diaspo-virusati/te ” ?!

SPUNE-TI PAREREA