În seara de 6 mai, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, împreună cu jandarmi, au oprit în trafic pentru control un autovehicul care circula pe raza localității Ciceu-Mihăiești, pe drumul comunal 34.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 28 de ani, din localitatea Lelești, iar în urma controlului efectuat, în interiorul autovehiculului a fost găsit cadavrul unui mistreț împușcat, o armă de vânătoare și 12 cartușe cu glonț.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care, cu ocazia verificărilor, au stabilit faptul că, în cursul zilei de ieri, tânărul, care este autorizat să dețină o armă de vânătoare, ar fi împușcat animalul într-un țarc pe care-l are în apropierea la locuinței.

Cadavrul animalului a fost ridicat și urmează a fi înaintat DSVSA (Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) Bistrița-Năsăud, în vederea efectuării unei verificări de specialitate. De asemenea, arma de vânătoare și cartușele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzul de armă fără drept și braconaj.

1 COMENTARIU

  1. Cio.par.lanii de la tzara in general, mai ales din zonele izolate si dosite pe unde patruleaza greu paznicii si politia ori jandarmeria , daca au arme ( legal sau ilegal ) toti umbla la braconaj !

SPUNE-TI PAREREA