Polițiștii bistrițeni au efectuat controale în trafic și au descoperit diverse nereguli și ilegalități, începând de la lipsa declarațiilor, lipsa permisului de conducere, dar și problemele cu etilotestul.

Avea motiv justificat pentru deplasare, dar totuși NU AVEA VOIE SĂ CONDUCĂ!

La data de 2 mai a.c., ora 18.20, polițiștii au oprit în trafic pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrița.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 34 ani, din municipiu. Acesta avea documentele necesare pentru justificarea deplasării însă, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost pozitiv, mai exact 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nu avea nici motiv, nici permis de conducere.

La data de 3 mai a.c., ora 01.40, pe drumul județean 151, polițiștii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Chiraleș-Herina.

Întrucât nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.
***
La data de 3 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Mureș, care circula pe o stradă din Bistrița.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că are permisul de conducere suspendat. Totodată, acesta nu deținea documente care să justifice motivul deplasării și a fost sancționat contravențional.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De-a dreptul inconștient:1,06 mg/l în etilotest

La data de 2 mai a.c., ora 16.41, polițiștii au fost sesizați despre faptul că în Zoreni, pe drumul județean 151, avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, deși nu era vinovat de producerea accidentului, unul dintre conducătorii auto implicați, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Bistrița, se afla sub influența alcoolului. Cu ocazia testării a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a recoltat probe biologice.

Tot cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că nu are nici motiv pentru a-și justifica deplasarea. Au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

SPUNE-TI PAREREA