Sărbătoarea de 1 Mai, celebrată de români cu picnicuri în natură, este, anul acesta, o perioadă în care vigilența autoritățile este la cote maxime. Jandarmii sunt în patrulare și polițiștii au sporti filtrele în locurile de picnic, pentru a descuraja oamenii să iasă din case și să se adune la grătare, în contextul epidemiei de Coronavirus.

După cum transmite IPJ BN, 560 de polițiști bistrițeni sunt la datorie în perioada 1-3 mai, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru siguranța traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, pentru 1 MAI SIGUR.

Anul acesta petrecem împreună un altfel de 1 Mai, în care împreună ne dorim să însemne să respectăm cu toții regulile și restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare. Pentru ca totul să fie bine, pentru a fi în siguranță, pentru a vă proteja, vă rugăm să fiți responsabili și să le respectați!

Pentru a se asigura de acest lucru, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost suplimentate efectivele care acționează. Astfel, în perioada 1-3 mai a.c.,186 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic la nivel județean, cu peste 110 autospeciale, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate 343 de patrule de siguranţă publică.

De asemenea, pentru monitorizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, în perioada menționată, 95 de poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acționa în cele trei zile, și vor utiliza aparatele radar pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

Vă reamintim faptul că nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei, motiv pentru care vă recomandăm să evitați deplasările nejustificate, să petreceți aceste zile libere doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit, indiferent dacă sunt din aceeași localitate sau nu.

Totodată, vă informăm că, accesul este în continuare restricționat în pădurile, parcurile și zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirile la iarbă verde, iar polițiștii intensifică activitățile de monitorizare și patrulare în astfel de zone.

Este în continuare extrem de important să fie respectate pe deplin interdicțiile și regulile privind distanțarea socială, să evitați aglomerațiile și să vă luați toate măsurile de autoprotecție atunci când situația impune“.

Jandarmii se află și ei în patrulare în locurile de picnic. Una dintre misiuni este pe Valea Măriilor, din comuna Șanț.

1 COMENTARIU

  1. Pai… sa faca ei gratare si sa friga mici … daca tot se duc pe toate ” coclaiele ” … ca acolo-s numai ei de ei… si nu-i vede… ” nimeni ” !

SPUNE-TI PAREREA