În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 233 de poliţişti, 88 de jandarmi și 26 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 614 verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 110 societăți comerciale și 147 persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.
Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 201.080 de lei. Dintre acestea, 98 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.
Jandarmii au verificat 399 persoane, aflate în 95 de locații, din 27 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 10 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei. Jandarmii continuă acțiunile de verificare privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

SPUNE-TI PAREREA