Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din Nicula a fost itinerată astăzi pe străzile din Bistrița. Prefectul județului, Stelian Dolha, anunțase evenimentul de ieri, cu îndemnul ca oamenii să rămână în case. Orașul a fost aproape gol, dar, totuși, câteva persoane s-au strecurat, cu prudență și teamă, pe bulevardele principale sau pe străduțele pe care a trecut icoana.

Icoana Maicii Domnului, garnisită cu o ramă din flori și urcată într-o remorcă împodobită cu o carpetă, a trecut prin Bistrița escortată de forțele de ordine și de mașinile unor fețe bisericești. Procesiunea a fost întâmpinată de mai multe biserici din Bistrița, traseul fiind stabilit în așa fel încât icoana să treacă prin cât mai multor lăcașe de cult din Bistrița. Pe strada Alexandru Odobescu, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi“, păstorită de preotul Ioan Pintea, și-a făcut apariția și o fetiță îmbrăcată în costum popular, cu un buchet de crini în mână.
Toată operațiunea a fost supravegheată de o echipă de jandarmi, care au vegheat la împrăștierea curioșilor.

Icoana a trecut pe lângă secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiind așteptată aici și de localnici care au ieșit pe la porți, dar și de câteva femei care și-au făcut de lucru prin oraș, în intervalul orar stabilit pentru procesiune, și au trecut pe acolo. Acestea au spus că au încredere în puterea icoanei de a înlătura boala și de a ne scăpa de noul coronavirus.

Traseul stabilit pentru procesiune a fost Str. Independenței (intrarea în Municipiul Bistrița) – Str. Al. Odobescu (Biserica Sfinții Trei Ierarhi) – Str. Alba-Iulia (Spitalul de Boli Infecțioase)- Str. Gării – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului (Spitalul Județean) – Str. Calea Moldovei (până la drumul Năsăudului) și înapoi spre Str. G-ral Grigore Bălan – Str. Piața Unirii (Biserica Coroana) – Str.Dornei – Str. Gării – Str. Bld. Republicii – Str. Piața Unirii (Protopopiat).

SPUNE-TI PAREREA