L𝑎 𝑟𝑎̆𝑧𝑏𝑜𝑖, 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑝𝑡𝑎̆ 𝑝𝑜𝑎𝑟𝑡𝑎̆ 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑚𝑎𝑟𝑎𝑧𝑖!

„În această perioadă, fiecare zi reprezintă o luptă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Un adevărat război, cu care nu ne-am mai confruntat și care a surprins majoritatea țărilor de pe glob (inclusiv cele dezvoltate). Este o realitate dură, gravă, pe care trebuie să o conștientizăm toți.

Șansa României de a trece cu pierderi minime peste acest impas este prevenirea. Până acum, cu toate greutățile, stregia a dat roade. Luarea unor măsuri restrictive, mai devreme decât s-a întâmplat în alte țări, ne-a ajutat să înregistrăm un număr de cazuri relativ redus în comparație cu alții.

Acum, ne aflăm foarte aproape de vârful pandemiei, obstacol major pe care trebuie să îl traversăm cu grijă. E necesar să rămânem vigilenți, pentru a nu strica ce am reușit până în momentul de față. Echilibrul este extrem de fragil, iar situația poate lua brusc o turnură nedorită. Prin urmare, toate eforturile trebuie direcționate pentru a împiedica o asemenea variantă.

Depășirea unui astfel de prag, în mod conștient și responsabil, ne va permite în perioada imediat următoare să ne întoarcem treptat la viața obișnuită. Ne vom relua activitățile uzuale, fiind pregătiți să trăim cu această problemă, până când va dispărea de tot.

Ne aflăm la mijlocul unui drum greu, avem de trecut un prag psihologic, dar nu avem voie să abandonăm tocmai acum. Orice abatere ne poate costa scump. Indiferent de simpatii sau antipatii, ne aflăm în aceeași barcă și avem un scop comun major. La război, colegii de luptă poartă numele de camarazi, ochesc în aceeași direcție și au grijă să nu lase pe nimeni în urmă la greu.

Ar fi bine să nu uităm asta și va fi în folosul nostru, al tuturor.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

1 COMENTARIU

  1. eu nu vreau sa fiu camarad cu cei care desi sunt in fruntea tarii, dau in continuare vina pe oricine altcineva pentru jenantele lor actiuni si discursuri. Eu nu vreau sa fiu camarad cu cineva care sta in fruntea unui judet, pe bara, si acuza in stanga si in dreapta fara sa aiba o solutie, clara, practica si de indata. Eu nu vreau sa fiu camarad cu cei care nu fac nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vrem sa ne dea prefectura cate 30 de masti de persoana pe zi! si pentru copii! da nu cu 3 lei bucata! sa vedem! mai suntem camarazi???

SPUNE-TI PAREREA