Tiha Bârgăului

Primul caz de infectare cu Coronavirus s-a înregistrat în comuna Tiha Bârgăului. Primarul a informat populația cu privire la acest fapt, îndemnând oamenii să nu intre în panică, dar să fie precauți.

„O veste mai puțin plăcută a ajuns în ultimele ore în comuna noastră: avem prima situație de infectare cu noul coronavirus.
Nu este cazul să intrăm în panică însă e important să avem grijă de noi și de semenii noștri și respectăm în continuare toate măsurile de protecție.
O doamnă de 76 de ani din satul Mureșenii Bârgăului a fost internată în spital unde a fost diagnosticată cu coronavirus. Familia dânsei a intrat deja în autoizolare la domiciliu și vom avea grijă ca toate măsurile de protecție și siguranță să fie respectate.
Din păcate, nu vă pot oferi mai multe informații despre această situație pentru că gestionarea cazului nu se află în responsabilitatea autorităților locale însă, vă rog, pe toți cei care ați intrat în contact în ultima perioadă cu familia din Mureșenii Bârgăului să vă autoizolați la domiciliu și dacă aveți simptome de gripă să anunțați de urgență medicul de familie.
Vor fi realuate acțiunile de dezinfecție în comuna noastră însă, vă rog, încă o dată să fiți responsabili, să respectați măsurile de distanțare socială, să nu ieșiți din case dacă nu este obligatoriu și să respectați cu strictețe măsurile de igienă.Doamne ajută și sănătate multă!“, a transmis primarul Vasile Șut.

1 COMENTARIU

 1. Trist… dar in toate zonele unde s-au inapoiat diaspo-virusatii , ” infectarile ” vor continua inca multa vreme de acuma incolo. Problema este ca trebuie urmate cu strictetze masurile de izolare impuse , altfel infectarea va fi interminabila .
  Era bine daca guvernantii impuneau un program strict de deplasare in spatiul public al acestora, DANDU-LE VOIE SA CIRCULE IN SPATIUL PUBLIC, O SINGURA ZI prestabilita / SAPTAMANA . Pentru asta,
  – la intrarea in tzara , toti diasp-o-virusatzii astia sa fie luati intr-o evidentza clara, precisa… ,
  – pusa o stampila in buletin
  – si o bulina rosie in piept, care sa fie purtata obligatoriu ,
  – ca sa poate fi vazuti de toata lumea,
  – sa fie evitat contactul cu ei
  – si fortzatzi sa respecte masurile de carantinare, izolare, preventzie etc. –
  – Pentru cei care nu poarta aceasta bulina de identificare publica, ori care circula in spatiul public in alta zi astfel prestabilita sa fie infractiune , luati pe sus cu ” fulgi cu tot ” si bagati la zdup 5 cinci ani de zile .
  Statul , in mod normal ar trebui
  – sa inghida granitele si
  – sa nu permita absolut nimanui sa iasa din tzara si sa munceasca pentru alta tzara straina, fara contract de munca facut in tzra la noi
  – si prin relatii diplomatice si comerciale dintre tzari, muncitorii nostri sa fie asigurati medical si sa li se stabileasca clar un salariu si toate drepturile care li se cuvin , care sa poata fi impozitate aici in Romania, sub autoritatea statului roman .
  Altfel, ati vazut ce patzesc cei care pleaca la lucru aiurea ca niste sclavi moderni si cum isi bat joc de ei prin strainatate toti patronii .
  Umbland haihui si telelei , fiecare de capul sau… SI NUMAI CU PRETENTII DE LA STATUL ROMAN, DAR FARA SATISFACEREA OBLIGATIILOR DE CETATEAN AL ACESTEI TARI , IN NICI UN CAZ nu este solutia buna , morala si corecta .
  Cand esti cetatean al unei tzari, ca sa ceri protectia lui , trebuie sa-ti satisfaci mai intai obligatiile de cetatean al acesteia si abia apoi sa revendici tot felul de drepturi constitutionale si sa pretinzi autoritate si ocrotire din partea acestuia .
  Stiu ca sunt suparatoare astfel de masuri dure, dar sunt masuri prin care exista o premisa de stopare a infectarii celor care stau ” acasa ” si nu umbla telelei prin aceasta (M)…UE care efectiv isi bate joc de noi toti , iar statul roman ar putea exercita atat un control strict al acestora cat si o protectie si asigurare constitutionala prin acest spatiu … mondial .

SPUNE-TI PAREREA