Deputatul PMP BN, Ionuț Simionca, a dat ieri detalii privind stadiul unor proiecte importante pentru municipiul Bistrița.

„Vești bune de Paște pentru bistrițeni. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în legătură cu stadiul unor proiecte de infrastructură din Municipiul Bistrița a căror necesitate am susținut-o în mod repetat de-a lungul timpului, am plăcerea să îi anunț pe bistrițeni că Guvernul a alocat aproape 11 milioane de lei pentru două obiective importante din capitala noastră de județ.
Astăzi au fost aprobate și semnate două contracte de finanțare: pentru stația de epurare și conducte de canalizare în Slătinița, în valoare de 5,5 milioane lei; și reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului, în valoare de 5 milioane lei.
Am convingerea că împreună vom trece cu bine peste această perioadă dificilă și că, în cel mai scurt timp, vom reveni la proiectele noastre de viitor pentru a transforma Municipiul Bistrița în Capitala Nordului – un oraș modern, cu standarde de viață la cel mai înalt nivel.
Vă doresc multă sănătate și vă invit să privim cu optimism spre viitor!“, a anunțat deputatul pe pagina sa de facebook.

Ulterior, un consilier local PSD, Horațiu Gherman, a specificat că aceste proiecte sunt finanțate de către Uniunea Europeană și că deputatul a greșit inclusiv valoarea unui proiect.

„Domnul Ionuț Simionca, în goana sa dupa capital politic vine și ne dă vești bune despre proiectele muncite și elaborate de Primăria Municipiului Bistrița.

Ne bucurăm că apreciază munca Primăriei Municipiului Bistrița, dar din păcate pentru el, de data asta a gafat-o rău de tot.
Asta se întâmplă când prinzi informații de pe holurile ministerelor și când nici măcar habar nu ai despre ceea ce vorbești.
Ne spune ca susține proiectele Bistriței, dar nu cunoaște informații elementare despre ele.
În primul rând, ar trebui sa știe că aceste proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeana, nu de Guvernul României.
Banii nu sunt alocați de guvernul Romaniei, proiectele doar se deruleaza prin Ministerul Dezvoltării
Al doilea lucru pe care ar fi trebuit să-l știe, dacă într-adevar este interesat de aceste proiecte, este ca valoarea proiectului „Reconfigurarea Axei de Transport Public pe traseul : Gării, Decebal, Andrei Mureșanu, Năsăudului” are o valoare de 50,4 milioane de lei, nu de 5 milioane de lei, adica de zece ori mai mare decat ne scrie dumnealui in postarea cu vești bune.
Se știa în primărie și știam și noi consilierii locali, despre iminența semnării acestor contracte încă de acum o lună de zile.
Acesta este si motivul pentru care domnul viceprimar Cristian Niculae nu a început asfaltările „din bordură in bordură” cu străzile Decebal, Andrei Muresanu si Nasaudului, desi s-au alocat bani din bugetul municipiului pentru asfaltarea acestor 3 străzi importante pentru Municipiul Bistrita.
Faptul că PMP are acum un reprezentant în Ministerul Dezvoltării care îi suflă informații domnului deputat despre contracte de finanțare semnate doar de către una dintre părțile contractante, NU înseamnă că datorită domnului Ionuț Simionca și prin grija lui, se semnează si se realizează aceste proiecte.
Acest lucru îmi aduce foarte clar aminte de demagogia domnului deputat in subiectele „ambulanțelor” și a Autostrazii Nordului“, a comentat consilierul Horațiu Gherman.

SPUNE-TI PAREREA