Primarul interimar al comunei Șanț, Anton Moisil, a creat panică în comună și în zona Valea Someșului după ce a anunțat moartea unei persoane din Anieș.

„Din păcate inevitabilul s-a produs și avem un pacient depistat pozitiv cu COVID-19 din satul Anieș care a decedat. Din informațiile noastre, pacientul provenea dintr-o familie numeroasă și încă nu știm care pe unde au umblat și dacă sunt sau nu sunt legături și cu oameni din localitatea noastră. Ancheta este în desfășurare”, este mesajul care a apărut pe pagina oficială a comunei Șanț, semnat de însuși Anton Moisil.

Mesajul imprudent și neverificat din surse oficiale și credibile a creat panică printre oameni. De asemenea, a face astfel de anunțuri fără confirmarea autorităților este un lucru extrem de periculos și cu un mare impact emoțional asupra rudelor, având în vedere că, în această perioadă, aparținătorii intră cu greu în contact cu pacienții și le este dificil să afle informații despre starea lor de sănătate.

Ulterior, Comuna Șanț a revenit cu acest mesaj:

„Ne cerem scuze pentru postarea anterioară !! Din grabă si din preocuparea de a ne stii in siguranta cetățenii, nu am verificat sursa !!
Ne cerem scuze familiei si celor care au fost îndusi in eroare de știrea cu Pacientul din Anies.
Pacientul traieste si cu asta, va promitem ca de acuma o sa verificăm de doua ori sursele !!“

Luând în considerare aceste informații grave și eronate transmise de către primarul interimar Anton Moisil, oamenii din comună pot să judece cât credibile sunt zvonurile pe care le răspândește în comunitate, el și cei aproximativ 1% dintre cetățenii comunei, care îl susțin.

De altfel, comunicatorii actualei administrații din comuna Șanț nu au transmis un mesaj foarte profesionist nici când au anunțat că există o persoană infectată cu Coronavirus în Anieș. Aceștia au folosit un ton panicard, neadecvat unei comunicări administrative. Pe de altă parte, aceste informații, referitoare la cazurile de Coronavirus, trebuie transmise doar de către Instituția Prefectului, prin purtătorii de cuvânt.

„Datorită faptului că în localitatea Anieș a fost depistată pozitiv o persoană cu COVID -19 riscul a devenit astfel extrem de mare si pentru noi de aceea, pentru siguranța noastră si a copiilor nostri va rugăm imperios să rămâneți acasă si doar in cazuri extreme sa ieșiți, având la dvs. adeverința obligatorie. Vă rugăm ca pentru aprovizionarea cu alimente sa nu mai părăsiți localitatea si sa va aprovizionati de la noi din localitate. Sunt destule magazine, si găsiți tot ce e necesar.
Doar noi putem avea grija de noi ❗Haideți sa fim UNIȚI și să nu băgăm necazul asta si la noi in comunitate. (Doamne ferește !!)“, a transmis administrația comunei pe pagina oficială de facebook.

Îndemnul de a nu mai părăsi localitatea pune în încurcătură firmele și oamenii care încă mai activează în câmpul muncii pentru a susține ce a mai rămas din viața economică actuală, mulți localnici din zonă lucrând, pentru a se întreține, la companiile din Anieș.

SPUNE-TI PAREREA