Primul rezultat de analiză Covid-19 a fost procesat ieri la Bistrița, pe apartul Real Time PCR de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Echipa medicală care lucrează pe acest aparat este formată din Doctor Postumia Muranyi, Chimist Călăuz Alina, Medic rezident Rai Andrei, Asistent medical Loredana Deac.

„Avem primul rezultat de analiză #CoVid19, realizat la noi în județ! Așa cum am promis, azi s-a început munca cu aparatul #RealTimePCR, de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și vreau să mulțumesc echipei medicale formată din Doctor Postumia Muranyi, Chimist Călăuz Alina, Medic rezident Rai Andrei, Asistent medical Loredana Deac. Sunteți pionierii acestui pas deosebit de important în județul Bistrița-Năsăud, vă asumați un risc imens, o mare responsabilitate, dar comunitatea vă va recompensa cu multă recunoștință.
Dragii mei, în continuare vă sunt alături, vă doresc spor la treabă și la cât mai multe buletine de analiză negative!“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Radu Moldovan a efectuat o vizită și la secția de Boli Infecțioase a spitalului, de pe strada Alba Iulia, unde a avut o discuție cu medicii și a apreciat că starea lor de spirit este bună, în aceste momente.

„Am vrut să mă asigur personal că eroii din prima linie, medicii și tot personalul medical au echipament de protecție și sunt pregătiți să îngrijească oamenii afectați de COVID19. Am vorbit cu Dna. Dr. Pitican Ana Maria (Șef Secție Boli Infecțioase) și cu Dna. Dr. Mureșan Gabriela și mă bucur că starea lor de spirit este foarte bună și că au dotarea medicală pentru a-și face foarte bine treaba.
Săptămâna trecută am aprobat alături de colegii din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud 3.650.000 lei pentru achiziția de echipamente de protecție pentru toți eroii noștri din prima linie.La Bistrița suntem pregătiți de lupta cu acest inamic nevăzut. Sper că Bunul Dumnezeu ne va ajuta ca împreună să trecem cu bine peste această perioadă cu cât mai putini oameni afectați“, a mai spus Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA