Comitetul Local pentru Situații de Urgență Beclean a decis prin Hotărârea nr.6/08.04.2020 ca purtarea materialelor de protecție a nasului și a gurii să devină obligatorie în spațiile publice din orașul Beclean pe timpul stării de urgență, în contextul prevenirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Sunt permise orice tip de măști de protecție, medicale sau artizanale, de unică folosință sau reutilizabile care să acopere nasul şi gura în spațiul public.

Măsura va fi aplicată de către toate persoanele întrucât este o metodă prin care se poate reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2 în rândul comunității.

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie 2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura sau confecționa măști de protecție.

Rog toți cetățenii să înțeleagă că folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.Doar protejându-ne pe noi cu responsabilitate îi putem proteja și pe ceilalți din jurul nostru, a transmis primarul orașului, Nicolae Moldovan.

1 COMENTARIU

 1. Trebuia facut ca pe vremea naz.ist.ilor, astfel incat :
  1/. la intrarea in tzara, la toti ” diaspo-virusatii ” astia pusa stampila in buletin si fortzati ca pe aceasta perioada de urgentza … cat umbla prin tzara , toti astia SA POARTE MASCA DE GAZE PE MOACA SI BULINA IN PIEPT ” cruce galbena sau portocalie ” , ori ” semnul mirarii ” ca soferii incepatori , sa-i stim cine sunt si sa ne ferim de ei ca dr.acu de tamaie, sa-i ocolim si sa-i izolam de societate , iar la cumparaturi sa aiba voie doar 2 zile pe saptamana, prestabilite , intre anumite ore … in care noi toti ceilalti sa nu mergem si sa nu ne intersectam cu ei absolut deloc !
  2/. Cine nu respecta aceste prevederi sa fie ” umflati pe sus cu fortza ” si bagati la puscarie cel putin 5 cinci ani de zile .
  DUPA RIDICAREA STARII DE URGENTZA … DUMNEZEU CU MILA …
  Cu astia numai asa se poate … ca toti sunt niste mincinosi ordinari , nu spun pe unde au umblat si ce au facut si efectiv TOTI SUNT UN REAL PERICOL PUBLIC !
  ASTA TREBUIE FACUT SI CUI NU-I PLACE ORI NU-I CONVINE SA SE DUCA DEFINITIV SA STEA ACOLO UNDE MUNCESTE ori SI-A DUS DR.ACU ROATA SI SURDU CAPRA , cu copiii si batranii pe care-i are cu tot , ca nu-i nici un bai si nu ne suparam !

SPUNE-TI PAREREA