Aparatul Real Tim PCR , aflat la sediul Direcției Sanitar Veterinae din Bistrița, va intra în funcțiune de mâine, pentru a efectura primele teste COVID-19. 550 de kit-uri cu câte 250 de teste fiecare, au fost achiziționate de la Unifarm, printr-o sponsorizare. De asemenea, s-a format o echipă de specialiști care să poată efectua aceste teste.
Activitatea va fi coordonată de către Direcția de Sănătate Publică din Bistrița-Năsăud, și vor putea fi efectuate 90 de teste în 5 ore, adică 180 în 10 ore. Aparatul de la DSVSA va intra, mai întâi, în probe.

Din echipa laboratorului fac parte Alina Rus, biochimist, care s-a oferit să lucreze ca voluntar, medicul Adrian Rai, fiul doctorului Rai, da și un specialist agiptean, care urmează să fie angajat.

Ministrul Secretar de Stat Diana Morar a donat suma de 11 600 ron, iar M.I.S-GRUP SRL suma de 15 000 ron pentru achiziționarea KIT-urilor. Prin aceste donatii a fost posibila achizitionarea kit-urilor, care contin 550 teste, astfel: 250 teste de extractie si 300 teste depistare, a precizat Instituția Prefectului.

SPUNE-TI PAREREA