Monica Anisie, ministrul educației, a anunțat anularea simulăriloe pentru Bac și Evaluarea Națională. Aceasta a evitat să spună care sunt scenariile privind anul școlar în curs, insistând asupra ideii că anul școlar nu va fi înghețat. Salariile profesorilor vor fi plătite integral.

„Este important ca aceste scenarii să fie discutate cu toți actorii importanți din spațiul educațional
Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții. Așa cum am spus de la început, nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată. Această situație de urgență a fost prelungită și, în perioada următoare, alături de actorii educaționali vom veni în spațiul public și vom preciza scenariile“, a declarat Monica Anisie.

Țări precum Franța sau Olanda au anulat deja examenele pe anul acesta.

„Suntem atenți la tot ce se întâmplă în toate statele europene și chiar vom avea o conferință săptămâna viitoare pentru a prezenta măsurile și scenariile. Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Sunt și state care până la acest moment încă nu au luat decizii. Sperăm ca în curând aceste decizii să se poată și implementa pentru că tot ceea ce vom prezenta noi public va trebui să privim în corelație cu ce se întâmplă în contextul pandemiei.
În ceea ce privește simulările, este clar, ele sunt anulate. Dar am înlocuit aceste simulări cu testele de antrenament. Vreau să subliniez că este bine ca testele să fie rezolvate sub îndrumarea profesorului de la clasă. Am prelungit anul de rezidențiat pînă la 31 octombrie“, a mai precizat ministrul.
.

1 COMENTARIU

  1. Apai, incet… incet… o sa se inteleaga si sa se ajunga la ideia ca VACANTZA MARE dintre anii de studii, sa fie intre 15 decembrie – 15 martie . Astfel vor fi 2 avantaje majore si anume :
    1/. Copiii nu vor mai merge iarna prin frig, nameti, ploi, sau noroaie etc … unii mergand pe jos anumite zone cu animale salbatice periculoase ;
    2/. Povara c/v energiei termice si electrice de pe Primariile Locale, se va reduca foarte tare si economiile facute la acest capitol vor putea majora fondurile pentru alte necesitati sociale locale .
    Dezavantajul , la care se va gasi o solutie, ar fi faptul ca iarna copii stand acasa, cineva va trebui sa-i supravegheze si sa le faca foc… adica caldura si mediul ambient din locuintele familiale … pe cand vara nu este necesar neaparat .
    Ideia, ca daca copiii merg la scoala vara nu pot invatza din cauza ” caldurii ” este o ideie tam.pita… si este sustinuta de catre ” dscalimea ” care VARA 3 luni de zile pana acuma au stat acasa , ori cu burtile la soare prin te miri ce statiuni turistice, cu salariul asigurat … pe cand in Vacanta de Iarna… or merge eventual la sky …

SPUNE-TI PAREREA