Mai multe comunități din Bistrița-Năsăud au fost afectate de epidemia de Coronavirus după ce un pastor din județul Suceava a cooptat oamenii la niște întâlniri religioase. Informațiile au fost confirmate, în cadru unei conferințe LIVE pe facebook, de către prefectul Stelian Dolha, care a precizat că în localitatea Reteag din Petru Rareș s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infecție cu COVID-19, mai exact, 19 cazuri din totalul de 70, la nivel de județ.

Nu este exclusă varianta ca această localitate să intre în carantină.

„Cei mai mulți infectați sunt în Petru Rareș, în Poienile Reteagului, de la acea adunare, de la pastorul din Suceava care a venit, a infectat două comune, din două întâlniri. La Poienile Reteagului avem 13 cazuri pozitive. Dacă evoluția e negativă, o să facem demersuri pentru carantină. Dacă oamenii nu respectă măsurile date, o să facem demersuri ca porțiunea respectivă să fie carantinată”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Reamintim că, în data de 4 aprilie, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a întărit filtrele la limita cu județul Bistrița-Năsăud, din cauza focarului din localitatea Reteag. De asemenea, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a recomandat precauție maximă în raport cu această localitate, apropiată de Beclean.

1 COMENTARIU

  1. Doara in general in locaitatile cu cei mai multi ” marocani “… si ” coate goale ” care ce-i pe ei e si-n valiza… care umbla haihui peste tot , mananca si dorm in toate gunoaiele… ACOLO SUNT ORI URMEAZA SA FIE … unde altundeva ?

SPUNE-TI PAREREA