Președintele Rotary International, Mark Maloney, spunea recent: Efortul întregii lumi în lupta împotriva COVID-19 depinde de măsurile luate, iar Rotary are capacitatea unică de a contribui la aceste eforturi în fiecare comunitate și în fiecare țară.

Având în vedere contextul răspândirii noului coronavirus în comunitățile noastre, precum și nevoia de a proteja personalul din linia I al SJU în lupta împotriva contaminării cu noul COVID-19, Clubul Rotary Bistrita Nosa, în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Judetean de Urgență Bistrița a demarat proiectul ÎMPREUNĂ PENTRU SĂNĂTATE/ END COVID-19.

Rotary Club Bistrita Nosa a închiriat și pune la dispozitia personalului medical SJU, cu titlu gratuit, Hotelul Krone situat în Bistrița (40 de camere duble), începând cu 02.04.2020, pe întreaga durată a stării de necesitate.

Clubul asigură, pe durata proiectului, plata chiriei spațiului și a utilităților aferente, precum și dotarea cu un necesar de bază- mașini de spalat rufe, fier de călcat, aspirator, cuptor microunde, frigidere, apă, prosoape de hârtie, 1 rând de lenjerii de pat.

Consideram ca aceasta masura este necesara pentru a proteja familiile personalului medical al SJU Bistrita, avand in vedere riscul crescut de infectare. Demersul nu ar fi fost posibil fara increderea partenerilor nostri: CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD prin dl. Radu Moldovan, si SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BISTRITA, prin manager Gabriel Lazany, conform unei postări pe pagina oficială de facebook Rotary.

SPUNE-TI PAREREA