Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a trecut în subordinea Ministerului Sănătății. 

Mai exact, toate, spitalele din România au trecut în subordinea Ministerului Sănătății, pe perioada stării de urgență. Decizia a fost luată de Guvernul României, în urma unei Ordonanțe de Urgență publicate în Monitorul Oficial.

Conform ordonanței, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor din conducerea acestor unități.

Informația a fost confirmată și de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, în cadrul unei intervenții la Antena 3. „Ar fi nevoie de o discuție, în sistem videoconferință, împreună cu toate autoritățile locale care aveau în administrare spitalele, pentru că în urma ordonanței de urgență spitalele au trecut la Ministerul Sănătății. Dar noi rămânem în continuare alături, pentru că cetățenii au nevoie de sprijinul nostru și, în momentul de față noi ar trebui să tratăm ca prioritate zero asigurarea materialelor de protecție pentru cei din prima linie”, a transmis Emil Radu Moldovan.

„Începând din 2013, am tratat sistemul de sănătate ca prioritate zero. Am început investiții foarte importante, care sunt în jurul a 50 de milioane de euro astăzi. Chiar anul trecut am inaugurat o investiție de 4 milioane de euro în secția de Terapie Intensivă. Avem acolo 20 de paturi de terapie intensivă dotate cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, am mai făcut inevstiții în două saloane la cardiologie și trei saloane la neurologie, unde avem paturi care pot fi folosite în regim de ATI. Deci avem 49 de paturi care pot fi folosite în regim de ATI. De asemenea, în urma eforturilor pe care le-am făcut în ultima perioadă, eforturi la care s-au alăturat și oamenii de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, am mai primit luni trei aparate de ventilare mecanică mobile și, în momentul de față, spun eu că, dacă valul nu va fi unul foarte puternic, suntem pregătiți să avem grijă de cetățenii județului Bistrița-Năsăud, de cei care vor avea nevoie de aceste intervenții, cei care vor dezvolta o formă mai severă în urma infectării cu COVID-19”, a mai declarat Emil Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Pai cam asa este firesc si necesar, ca TOATE SPITALELE JUDETENE SA TREACA IN DIRECTA SUBORDONARE A MINISTERULUI SANATATZII , ramanand in subordinea CJ numai celelalte .

SPUNE-TI PAREREA