Românii continuă să revină în țară din mai multe state din zona roșie, pentru că au rămas fără loc de muncă și fără cele neceare traiului. În cursul zilei de ieri, mai multe persoane au revenit din Marea Britanie, o parte fiind cetățeni ai județului Bistrița-Năsăud.

Un tânăr din Sângeorz Băi a ajuns într-un centru de carantină de la Colibița, după ce a trecut, alături de alți români, prin ore de așteptare dezolante. Acesta a fost nevoit să revină din Marea Britanie pentru că firma la care lucra și-a suspendat, temporar, activitatea, din cauza exigențelor sanitare.

Românii care au revenit ieri din Marea Britaniei via Cluj-Napoca, au fost duși la Sala Sporturilor „Horia Demian“ din oraș. Aici au așteptat în jur de 14-15 ore pentru a fi preluați de forțele de ordine și escortați în localitățile în care trebuie să ajungă.

Tineri, oameni cu copii mici în brațe, vârstnici, așteaptă să li se spună ce trebuie să facă în continuare, după ce au călători din zona roșie. Atmosfera este tensionată, oamenii, dar și forțele de ordine, sunt la capătul răbdării, în zonă se văd resturi și ambalaje aruncate pe jos sau în coșurile de gunoi arhipline. Unii călători au rămas fără mâncare și fără apă. Un bărbat își pierde cunoștința și polițiști încearcă să intervină. Ambulanța sosește abia după vreo oră, conform relatării celor aflați la fața locului. Pe fondul oboselii și a stresului, o femeie începe să plângă în hohote.

Tânărul din Sângeorz-Băi, pe care îl așteaptă acasă soția și copiii, a ajuns, într-un final, la Colibița, unde a fost plasat în carantină, alături de colegul său de muncă. Aici vor sta timp de 14 zile, conform legii.
Încăperea are paturi suprapuse, cu saltele goale, fără niciun așternut și cu un calorifer nefuncțional. După ce a făcut presiuni, au primit așternuturi pentru pat, dar și-au reparat singuri caloriferul. Au primit, îm schimb, mâncare și cafea.

Românii care se întorc din Austria, Belgia,Elveția,Franţa,Germania,Iran,Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA sau Turcia trebuie să intre în carantină instituționalizată. Cei care revin din orice altă țară, sunt obligați să rămână în autoizolare.

 

SPUNE-TI PAREREA