O petiție creată în data de 01 aprilie 2020 solicită redeschiderea saloanelor de înfrumusețare. Saloanele au fost închise începând de joi, 19 martie 2020, conform primei ordonanțe militare prin care s-au închis, de asemenea, restaurantele, cafenenele, sălile de jocuri de noroc și s-au sistat tratamentele balneare.

Cei care au inițiat această petiție susțin că vor respecta regulile de protejare a populaței.

„Vrem o lume curată și dezinfectată, vrem să fim frumoase și aranjate, vrem să ne întoarcem la salon!

Coafura, frizeria, manichiura, pedichiura, cosmetica rămân indispensabile celor care respectă regulile impuse de Corona Virus!

Semnați dragele mele petiția de revenire la normalitate, voi cărora vă lipsesc serviciile noastre, voi care aveți încredere în noi!

Ajutați-ne să redeschidem salonul pentru voi!

Ordonanța: Pe fondul situației globale generate de virusul COVID-19- toate serviciile ce conțin activități culturale, științifice (meditațiile,excepție făcând cele online), artistice, religioase (organizare nunți, botezuri, etc) sportive de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală ( coafură, manichiură, pedichiură, frizerie și masaj), relizate în spații închise sunt suspendate.

Dar, zilele trecute mă gândeam de ce mi-ar fi teamă în legătură cu acest virus și ce pot face cu teama asta, ca ea să devină utilă și bună la ceva? Mi-am răspuns imediat că teamă îmi este de ignoranța și iresponsabilitatea unora care nu știu că a preveni e mai simplu și mai ușor, decât a trata! Prevenția face diferența!

Iar noi aplicăm prevenția!

Salutăm dreptul la sănătate și pentru a rămâne sănătoși este vital să evităm interacțiunea cu mai multe persoane în același timp, să ne bucurăm de beneficiile tehnologiei.

Iar noi vă vom programa astfel încât să nu vă întâlniți decât cu persoana solicitată pentru a vă executa serviciul solicitat ( manichiură, pedichiură, cosmetică, tuns, vopsit și coafat)!

E nevoie doar de cumpătare, echilibru și conștientizarea situației de risc în care ne aflăm. Este important să conștientizăm că este vorba de un risc, nu de o condamnare. Și, în fața riscului, dacă știm cum să respectăm regulile devenim protejați

Iar noi vă protejăm cu toate elementele destinate protejării vieții și sănătății: dezinfectanți, alcool, mânuși, măști de protecție, ustensile curate și dezinfectate!

Semnați dragele mele petiția de revenire la normalitate, voi cărora vă lipsesc serviciile noastre, voi care aveți încredere în noi!“, este textul petiției.

6 COMENTARII

  1. Fiecare femeie se poate îngriji foarte ușor singură acasă, fără să se expună unui posibil contact de pe suprafețe/ oameni pe lângă care trece în drumul său către salon/ interacțiunea cu cosmeticiana sa/(care poate fi aparent sănătoasă și purtător asimptomatic în același timp.. nu pentru că ea nu ar păstra normele de prevenție și igienă, dar pentru că unele cliente nu sunt sincere). Oamenii mint și din postura de pacient, neagă cu nonșalanță faptul că ar fi avut simptome sau contact cu persoane venite din zone cu risc, iar astfel virusul se transmite într-o veselie până când noi vom înțelege că trăim o perioadă dificilă în care trebuie să fim responsabili și să stăm în casele noastre. Cu cât ne adaptăm mai repede la recomandările făcute de către specialiști, cu atât vom scăpa de această încercare și ne vom putea relua obiceiurile și frecventarea saloanelor/restaurantelor/bisericilor și așa mai departe..

    Concluzia? STAȚI ACASĂ

  2. Adevărul e că exact asta ne lipsește. Să se dea de urgență încă o ordonanță militară pentru ca prințesele să poată reveni la normal!!! Câtă minte vă mai trebuie, vai și-amar! Păi se infectează medici și asistenți în spitale, dar voi garantați că în saloanele de înfrumusețare nu se poate lua virusul? Da ce, nu mai are nimeni ojă prin casă, o pensetă si o placă de păr? Musai să treacă pe la salon, că deh, (noaptea minții), stând în casă, trebuie să arăți ca și cum ai merge la nuntă!!

  3. Restaurantele și saloanele de înfrumusețare ar trebui sa rămână închise! Femeile își pot face unghiile și se pot vopsi și acasă… ce sa-ți povestesc… pe vremea lui mamaia existau atâtea fițe! Cred ca nu sunteți conștienți ca frizerii, manichiuristele și cosmeticiene sunt cei mai expuși! Oamenii cu capul pe umeri ar trebui sa se reorienteze. Eu una nu voi accepta sa revin in acest domeniu atâta timp cât exista atâtea cazuri de covid! Stau face to face cu clientul!

  4. Fiecare om, persoană poate alege și decide dacă, merge sau nu la un salon de infrumusetare . Nu este obligat nimeni să între, dacă nu vrea. Dar nici cei care o fac, nu trebuie judecați atât de aspru de către ceilalți. La supermarket nu există risc ? Sunt oameni care merg aproape zilnic…

SPUNE-TI PAREREA