Oamenii din mai multe localități din Bistrița-Năsăud se încăpățânează să participe la întruniri religioase și rugăciuni colective, deși acestea sunt interzise prin prin Ordonanța Militară nr.1 , art.2. După cazul din Reteag, comuna Petru Rareș, povestea se repetă la Uriu. Aici, în data de 31.03.2020, 45 de persoane revenite din străinătate era în ziolare la domiciliu. Dar nu toate au respectat aceastî măsurp.

„Din păcate, nesocotind apelurile permanente făcute de autorități după instalarea Stării de Urgență, inclusiv de Președintele țării, prin deplasarea unor persoane inconștiente la manifestări religioase(care sunt interzise prin Ordonanța Militară nr.1 , art.2) avem două situații îngrijorătoare: în localitatea Ilișua un cetățean care a participat la o astfel de manifestare în loc să se autoizoleze, a prestat lucrări agricole în gospodăriile mai multor persoane având contact direct sau indirect cu 33 de persoane care au fost izolate la domiciliu de organele de Poliție.
Mai grav , în localitatea Uriu, mai multe persoane au participat la o astfel de întâlnire, una dintre acestea în urma internării în spital și a testării , este confirmată pozitiv (este infestată cu CORONAVIRUS).
Au fost izolate 108 persoane din Uriu care au avut contact direct sau indirect cu persoana respectivă și cu celelalte persoane participante la rugăciune.
Vă rog , dragi concetățeni, să evitați contactul cu aceste pesoane, să nu ieșiți inutil din gospodărie, să nu permiteți persoanelor, care nu aparțin familiei, sau necunoscuților accesul în gospodărie/casă.
Cu toate că suntem în preajma Sărbătorilor Pascale vă rog să respectați prevederile Ordonanțelor Militare și să vă rugați la domiciliu“, a transmis primarul comunei, Petru Șerban.

Acesta a pus la dispoziția cetățenilor mai multe numere de telefon la care pot apela pentru a primi ajutor. De asemenea, a făcut apel la oamenii din comună să contribuie la ajutorarea celorlalți.

„Întrucât persoanele izolate la domiciliu în localitatea Uriu majoritatea sunt rromi , cu o situație socială complicată(mulți copii, lipsă bani, etc.), fac un apel către toți cei care pot contribui (din comună sau județ) cu alimente de bază care să permită celor nevoiași să respecte izolarea , pentru a nu mai avea noi focare de posibile infestări.
Cei ce pot dărui, precum și cei izolați care au nevoi sunt rugați să sune la Primăria comunei URIU, persoanele de contact fiind :
Primar Șerban Petru : 0744561790
Secretar Spermezan Cristian : 0745356430
Șef SVSU Grancea Leonaș : 0751044234
Asistent comunitar Kertesz Csilla : 0744382621
Asistent social Fuleki Melinda : 0745355443“, a mai transmis primarul.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa fie în patrulare pe străzi jandarmeria, armata, politie mai multa (doi polițiști care sunt în Uriu nu sunt suficienti) pentru a se putea stăpâni situația. Și asa lumea circula mult la sate și nimeni nu întreabă nimic pe nimeni.

SPUNE-TI PAREREA