În timp ce lumea stă în case, natura înflorește , iar unele persoane surprind aceste clipe prin intermediul obiectivului foto. Fotograful bistrițean Marco Geréd Zsolt a creat un album de imagini cu laleaua pestriță, dra și cu alte flori de primăvară, cu posibilitatea de a fi descărcate și utilizate ca background pentru telefon.

„Între timp, pe lângă toate grijile noastre, natura înfloreste. Aruncați o privire: din acest album ultimele poze (cronologic) sunt poze cu laleaua pestriță, dar nu numai. Iar aici un album creat pentru iubitorii de flori, cu posibilitatea să-și poată descărca pentru background la telefon (taiate la raport de smartphone). În albume se încarcă poze și în continuare. Va doresc o zi fără panică“, ne-a transmis Geréd Zsolt.

Acesta a postat o imagine specială și pentru cadrele medicale.

„Poza a fost, inițial, făcută ca și gest de mulțumire cadrelor medicale, pe care le cunosc, și transmisă personal lor. Ulterior am pus-o și la dispoziția celorlalti“, a precizat fotograful.

Unii medici au preluat deja imaginea, și i-au transmis feedback-ul lor fotografului:

 

 

 

 

 

 

 

Laleaua pestriță este o floare firavă și rară care se găsește în foarte puține locuri din țară, de aceea zona face parte din categoria ariilor protejate.
Plantele înfloresc pentru o perioadă foarte scurtă, de la 7 până la 10 zile, în perioada aprilie-mai.
În zonă, însă, pot fi admirate și alte flori, care dau startul revenirii la viață a pădurii de stejar, dar și păsări răpitoare sau alte păsări recent revenite pe aceste meleaguri. Pădurea din șesul Orheiului este un loc ideal pentru cei cărora le place să observe natura sau să facă fotografii din această categorie.

 

SPUNE-TI PAREREA