Flaviu Almași, un pastor penticostal din comuna Petru Rareș, sat Reteag, a organizat o adunare religioasă în Biserica Penticostală la el acasă, adunare pe care intenționa, inițial să o organizeze la biserică. 

După cum informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, la adunare au participat aproximativ 20 de persoane din Reteag și trei persoane din județul Suceava.

În data de 30 martie, dintre persoanele care au participat la adunare, două persoane din Reteag au fost diagnosticate cu noul coronavirus, alte patru persoane au fost internate la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean din Bistrița, cu simptome de COVID-19. De asemenea, 68 de persoane au fost izolate la domiciliu.

Procurorii au deschis dosar penal cu privire la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

DREPT LA REPLICĂ!

Organizatorii adunărilor creștine din Reteag nu fac parte din cultul penticostal. Reacția oficială a Cultului Creștin Penticostal

3 COMENTARII

 1. In ” ci.o.mar.lanii ” astia trebuie dat cu parul ca in vaca sau taurul impungos … ca ” ie multi , da pr.osti si nu pricepe ” … !

 2. Corectați aceasta știre. La aceea întâlnire nu au participat Pastori. Comunicat cu drept la replica.
  ”Dorim, întâi de toate, să ne exprimăm regretul profund cu privire la evenimentele petrecute în localitatea Reteag, comuna Petru Rareș, în acest context, dificil pentru noi toți. Totuși, suntem nevoiți să facem câteva precizări.

  În primul rând, trebuie menționat de la bun început că, în localitatea Reteag, cele două biserici penticostale sunt conduse de pastorul Mircea Coptil, pastor la Biserica Penticostală nr.1, și pastorul Ioan Ungureanu, pastor la Biserica Penticostală nr.2.

  În al doilea rând, informația vehiculată de presă, și anume că Flaviu Almași e pastor la Reteag, este incorectă. Nu numai că sus-numitul nu este pastor, ci el nu figurează nici măcar ca membru în comitetul de conducere al niciuneia din cele două biserici penticostale menționate. Această informație apărută în presă induce ideea că bisericile penticostale din localitatea Reteag nu au respectat legea în această perioadă de pandemie, lucru cât se poate de fals. Menționăm, de asemenea, că Mircea Coptil și Ioan Ungureanu, ambii păstori au fost contactați de Flaviu Almași pentru a organiza evenimentul cu pricina în biserică, dar ambii pastori au refuzat categoric organizarea oricărui tip de eveniment.

  Drept urmare, Flaviu Almași a luat decizia de a organiza evenimentul la domiciliu, pe propria răspundere.

  În altă ordine de idei, am dori să subliniem cât se poate de clar că, în ceea ce privește evenimentul paralel de la Șintereag, gruparea responsabilă de organizarea acelei întruniri nu face parte din Cultul Creștin Penticostal. În consecință, acțiunile independente ale acestei grupări nu reprezintă viziunea oficială a Cultului Creștin Penticostal.

  În final, dorim să dăm asigurări că toate bisericile noastre, membre ale Cultului Creștin Penticostal, dau dovadă de spirit responsabil, respectând prevederile legale în vigoare cu privire la situația de criză cu care se confruntă țara noastră”.

  Pastor Victor Cîmpean, coordonator al bisericilor din județul Bistrița-Năsăud, aparținând Cultului Creștin Penticostal
  Nu mai incitati la ura confensionala!

SPUNE-TI PAREREA