În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean și local, în vederea limitării efectelor și răspândirii acestuia, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a decis ca începând cu data de 1.04.2020 pe teritoriul municipiului Bistrița, inclusiv localitățile componente, înmormântările se vor face in cel mult 24 de ore de la deces. De asemenea prin  Hotărârea nr. 8 / 31.03.2020 a Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița se stailește și faptul că persoanele decedate vor fi duse la capelă în sicriu închis.

3 COMENTARII

  1. Pentru siguranta publica, cred ca ar fi imperios necesara construirea unor crematorii in fiecare judetz si in astfel de cazuri incinerate toate cadavrele fara exceptie , IAR INHUMAREA SA FIE EXCLUSIV IN CIMITIRE ANUME DESTINATE NICIDECUM ALATURI DE CELELALTE PUBLICE . Dupa incinerare, n-au decat sa-si tina ” borcanul cu cenusa ” … cate zile doresc .

  2. In această perioadă de evoluție a pandemiei cu Covid-19, când numărul deceselor este in crestere sunt necesare măsuri speciale de limitare a efectelor maladiei și de prevenire a răspândirii acestuia. Si totusi, moartea unui om indiferent de cauza ei nu trebuie bagatelizată. Chiar dacă procesiunea de înmormântare se desfăsoară cu un număr limitat de participanti ea trebuie să respecte canoanele religoase . Cu atat mai mult în aceste conditii moartea unui membru al comunitătii ar trebui să fie anunțată prin sunetul tânguitor al clopotului. De aceea, Capela mortuară de pe strada Tărpiului ar trebui dotată cu un clopot al carui dangat să însotească pe ultimul drum sufletul creștinului mutat în Împărăția Cerurilor.

SPUNE-TI PAREREA