Un bărbat din Ilva Mică a decedat și a fost deja înmormântat, fiind confirmat post-mortem cu COVID-19. Acesta a fost internat la secția de medicină internă a Spitalului județean de Urgență Bistrița, acesta neîncadrânduse în definiția de caz, la data respectivă. El a fost externat înainte de a primi rezultatul testului.

„Pacientul respectiv s-a internat pe data de 22 în secția de boli interne. La internare nu se încadra în definiția de caz și de accea a fost internat la secția medicină internă și nu la secția de boli infecțioase. În data de 23 medicul curant a rugat să se facă un consult de specialiatte de la secția de boli infecțioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă este infectat cu CVID-19. În data de 30, pacientula fost externat, înainte să vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. pacientul nu ar fi trebuit externat.În data de 1, astăzi… parcă e o glumă proastă de 1 parilie, au venit rezultatele, iar pacientul este pozitiv“, a declarat Gabriel Lazany.

Acesta a declarat că se va face o anchetă internă în ceea ce privește medicul care l-a externat pe bărbatul din Ilva Mică. Din fericire, managerul a aplicat o măsură de separare a personalului, care lucrează în două ture, fără intersectare. În cazul în care se vor descoperi că membrii ai personalului medical din tura care a intrat în contact cu pacientul sunt infectați, cealaltă tură va prelua activitatea. Secția va fi dezinfectată.

La această oră, la secția de boli infecțioase de pe strada Alba Iulia din Bistrița sunt internați 13 pacienți, confirmați cu COVID-19. Un pacient este un copil de 13 luni. La secția ATI a spitalului Județean de Urgență Bistrița se află internați 4 pacienți în stare gravă, suspecți de Coronavirus.
Managerul Spitalului a mai precizat că pentru cazurile ușoare se dă un tratament pe bază de paracetamol, iar medicamentele avziate pentru tratamentul pacienților cu Coronavirus se administrează doar cazurilor confirmate.

2 COMENTARII

  1. N-ar strica o harta si in fiecare judetz pe localitati, sa vedem si unde anume se afla ” diaspo-virusatii ” nostri dragi si foarte iubiti … , sa ocolim si pe acolo sa mergem numai daca ” ne-am pierdut oaia, calu’ sau vaca ” … !

  2. cum naiba se da numai paracetamol?Confirmarea cazurilor vine dupa 10-15 zile…tratamentul complet se da post mortem?…Doamne da unde traim?

SPUNE-TI PAREREA