Pacienții cu Coronavirus din Bistrița-Năsăud vor fi tratați, de acum încolo, la Bistrița. Cazurile vor ajunge, în prima fază, la spitalul de boli infecțioase de pe strada Alba Iulia, iar cele grave la Spitalul Județean de Urgență. 

Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, dar  și lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 au fost aprobate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Conform acestui ordin, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va fi spital de suport pentru pacienții cu COVID-19.

Aceștia nu vor mai fi trimiși la Năsăud și Beclean.

„Prin Ordinul de Ministru nr.533/29/03.2020 cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, la nivelul județului, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost desemnat spital de suport pentru tratarea cazurilor grave și critice a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, tot aici vor fi preluate și femeile însărcinate infectate cu Covid-19.

Persoanele testate pozitiv cu Covid-19 care fac dializă și prezintă forme grave sau critice, vor fi tratate la SJU, iar pentru celelalte cazuri a fost nominalizat Centrul de dializă DIAVERUM, ca tura suplimentară.

Din cadrul SJU, pacienții de la secția Chirurgie au fost externați, secția fiind alocată tratării pacienților confirmați.
În cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJU vor fi tratați pacienții cu Covid-19 care prezintă forme ușoare spre medii ale bolii. Drept urmare, pentru a proteja pacienții internați la Secția de Oncologie, aceștia au fost transferați la secția TBC, cea din urmă fiind mutată la Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia“, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Bine că in sfârsit s-au lamurit lucrurile pentru judetul Bistrița-Năsăud, în sensul ca spitalele orăsănesti din Năsăud si Beclean să NU fie transformate în SPITALE-SUPORT pentru Covid-19”, având în vedere că aceste unităti medicale nu dispun de dotările necesare.
    De aceea este corect Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) care prevede în judetul Bistrița-Năsăud, spitalul de suport pevtru Covid-19 să fie organizat Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are Secție de Boli Infecțioase pe str. Alba Iulia.
    De asemenea, dacă apar situatii critice imprevizibile in prezent, la Bistrița mai există si posibilitatea redeschiderii spitalului de pe Bulevardul Independentei din Bistrita unde să fie amenajate saloane de terapie intensivă pentru tratarea afectiunilor grave de Covid-19.

SPUNE-TI PAREREA