Amenzile au crescut simțitor pentru cei care încalcă restricțiile privind circulația și nu pot justifica motivele pentru care se află în afara domiciliului. Astfel, amenda minimă devine 2000 de lei iar maximul ajunge și la 20 000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice maximul amenzii urcă la 70 000 de lei.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a transmis un avertisment în legătură cu aceste amenzi.

„Ordonanța militară 4, anunțată în această seară de Ministrul de Interne prevede sancțiuni mult mai dure față de toți cei care încalcă restricțiile de circulație și celelalte restricții impuse de ordonanțele anterioare, dar și față de cei care pleacă pur și simplu din izolare sau din spațiile de carantină, periclitându-i pe toți ceilalți.
Nu mai exista amenzi ”relaxate”, de azi înainte greșești- plătești scump, pe măsura riscului la care te expui și îi expui pe ceilalți. Amenda minimă devine 2000 de lei iar maximul ajunge și la 20 000 de lei pentru cetățenii care nu pot justifica prezența pe stradă, iar pentru persoane juridice maximul amenzii urcă la 70 000 de lei.
Avem în județ peste 3500 de persoane aflate în autoizolare, care trebuie să spunem, sunt monitorizate strict de colegii de la DSP, de colegii din Instituția Prefectului și verificate de echipaje de polițiști și jandarmi. Zilnic patrulele depistează persoane pentru care a fost stabilită măsura izolării, dar care nu sunt de găsit la domiciliul unde ar trebui să fie. De mâine trebuie să știe că se expun nu doar amenzilor contravenționale, care nu sunt mici deloc, ci și internării pentru 14 zile în carantină. Și atenție mare, vor trebui să plătească integral factura costurilor carantinei! În aceeași situație, dar cu măsură poate și mai aspră vor fi tratați cei care se gândesc să fugă din carantină și o și fac.
E adevărat că Ordonanța militară nr 4 introduce încă un interval în care părinții și bunicii noștri trecuți de 65 de ani pot să iasă din case, așa cum o vor putea face și dacă au nevoie de asistență medicală. Îi rog insistent însă, să nu o ia drept o relaxare a măsurilor: dacă au nevoie de asistență medicală, e de preferat să-și sune întâi medicul de familie cu care stabilească un plan terapeutic. Reînnoiesc si apelul meu către cei care au nevoie sa facă cumpărături: n-o faceti între orele rezervate bunicilor noștri, adică între 11,00 și 13,00. Și în general aprovizionați-va odată la câteva zile. Haideti să nu-i expunem și să nu ne expunem inutil! De noi toți depinde cum vom trece prin această cumpănă“, a transmis Stelian Dolha.

1 COMENTARIU

  1. Dooomnule draga, degeaba se dau amenzi si se fac dosare penala, ca nu le vor plati niciodata si se vor comporta si in continuare la fel, adica anarhici, reclacitranti, prosti si inconstientzi . De regula comit tot felul de prostii si magarii, persoane care ” ce-i pe ei e si-n valiza ” … n-au serviciu, n-au salarii ori pensii si nici alte bunuri care sa poata fi executate silit daca nu platesc amenzile si SINGURA MASURA EFICIENTA ESTE BOTA, PARUL SI SCORBACIUL CU BUBE ( la figurativ bine-nteles ) … adica ” luati pe sus ” … cu fortza si ” azvarliti ” in ” padocul de carantina ” … unde sa stea si de crapa… pana se confirma medical ca nu sunt purtatori de virusi . La poporul roman, nu merge cu duhul blandetii si aceste amenzi se vor achita cu atat mai grau sau MAIDEGRABA DELOC , cu cat vor fi mai mari , ca nu au de unde le plati . IMEDIAT VA SOSI MOMENTUL CA daca nu mai merg oamenii la munca NU VOR MAI AVEA PE CE-SI CUMPARA MANCARE… Ati vazut la TV ce se intampla acuma in Spania … si nu suntem departe.
    Altceva era daca la procedura de urgentza, erau ” umflati pe sus ” , dusi in fata procurorului si judecatorului … si in maxim 3 ore BAGATI LA ZDUP . ( IN LOCURI IZOLATE DIN PUSCARIE ) . ATUNCI DA ! ! !

SPUNE-TI PAREREA