Restricțiile și regulile de distanțare socială din această perioadă au fost o lovitură și pentru producătorii locali, care nu mai au unde să își vândă marfa. Odată cu venirea primăverii și apropierea Sărbătorilor de Paște, micii fermieri au nevoie să își vândă marfa: ridichi, salată verde, ceapă, ouă de casă, produse proaspte pe care nu le găsiți în supermarket.
Unii producători fac apel la solidaritate și sprijinul oamenilor prin intermdiul facebook sau chiar au contactat redacția pentru a le veni în ajutor.

 

Chiar dacă regulile sunt stricte, se pot face livrări la domiciliu.
Pentru ouă proaspete, de la găini crescute în aer liber în localitatea Monar, puteți apela cu încredere numărul Rafilei Cadiș, care face livrări în Bistrița: 0758249549

 
Beneficiile cele mai vizibile ale ouălor de casă sunt savoarea și culoarea. Au un gălbenuș bogat și un albuș clar și ferm. Aceste lucruri se datorează în primul rând alimentației pe care o au găinile din ogradă, bazată pe furaje de calitate și alte gustări foarte bogate în nutrienți. Cu un echilibru în alimentația găinilor crescute în gospodărie, vă puteți bucura de toate beneficiile ouălor: vitaminele A, D, E, minerale, acizi grași Omega 3 etc.

Livări în Bistrița face și Laura Frișan din Năsăud, care cultivă ridichi, ceapa verde, salată, spanac, usturoi verde.
Ea face livrare zilnic în Nasaud și, săptămânal, în Bistrița. Poate fi contactată la telefon 0767964015.

Dacă știți persoane care au nevoie de ajutor cu vânzarea sau aveți produse locale pe care doriți să le livrați al domiciliu și aveți nevoie de promovare, ne puteți contacta în mesagerie privată facebook sau pe adresa observatorbn@gmail.com.

SPUNE-TI PAREREA