Cu toate că Primăria Bistrița a interzis arderile de vegetație începând cu data de 17.03.2020, când a anunțat că nu se mai acordă permise de lucru cu focul, bustrițenii continuă să dea bătăi de cap pompierilor.

Un incendiu de vegetație a fost provocat azi la marginea lizierei, cu propagare la liziera – loc. Cormaia, intervenind două echipaje de pompieri militari, Ocolul Silvic și angajați ai Primăriei Sângeorz Băi. 

“Dacă trebuie să #StămAcasă, asta nu înseamnă că putem să ardem în neștire tot ce găsim în jur, fără să ne gândim la consecințe, legea trebuie respectată inclusiv pe timpul #StăriideUrgență. 

Curățarea terenurilor agricole prin ardere este permisă doar după obținerea avizelor de la Agenția pentru Protecția Mediului. Nu uitați: Incendierea în aria naturală protejată este infracțiune, în afara ariei naturale protejate este contravenție!

De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate peste 20 de incendii de vegetație uscată, cele mai multe în ultimele zile. Pompierii militari și voluntari de la SVSU-urile din județul Bistrița – Năsăud duc lupte grele cu flăcările pentru a proteja case de locuit, anexe gospodărești, fonduri forestiere. 

Facem un apel la responsabilitatea fiecărui bistrițean, mai ales în această perioadă, când resursele structurilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență sunt angrenate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirii cu COVID – 19 și alte misiuni specifice, din aceeași categorie”, a transmis ISU BN.

Problema a fost semnalată și de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgențe Bistrița.

“În ultimele zile am fost solicitați să intervenim pentru lichidarea mai multor incendii de vegetație uscată și resturi vegetale în cartierele Unirea, Viișoara și Slătinița. Focurile au fost lăsate nesupravegheate, iar vântul a cauzat propagarea lor. Le reamintim tuturor cetățenilor municipiului Bistrița că în perioada stării de urgență nu se emit permise de lucru cu focul. Mai mult decât atât, orice situație de urgență solicită suplimentar forțele de intervenție implicate în lupta împotriva răspândirii Covid-19”, a transmis SVSU Bistrița. 

SPUNE-TI PAREREA