Primarul comunei Chiochiș din Bistrița-Năsăud, Vasile Silași, a adresat un mesaj de solidaritate, în această perioadă:

Pacea înseamnă mai mult decât simpla lipsă a războiului,pacea este o stare de spirit , o dispoziție pentru încredere, bunăvoință, încredere și justitie.”

L-am citat pe Spinoza, asta, pentru că PACEA lui este ceea ce avem nevoie în aceste momente. O pace în care să avem încredere, pace care este dată de încrederea în oameni. Mi-e teamă că nu am înțeles nimic din Holocaust, cu atât mai puțin din înspăimântătorul GULAG, asta pentru că, văd, tot mai multe ieșiri în spațiul public în care ”sinele” e așezat mai presus de orice, chiar și de Dumnezeu. Începem a ne respinge ca oameni și ne arătăm ura pe față, iar asta doar pentru că avem suspiciuni.

Mă gândesc cu groază cum vom reacționa când această cumplită boală va afecta foarte mulți dintre noi? Ce vom face? Vom scoate armele?

Sper că nu vom face acest lucru. Ar fi a treia oară și ultima.

Oare de ce nu ne putem restarta ca indivizi? Să facem ceea ce este de făcut ACUM. Lăsați trecutul cu toate tarele lui și astfel vom înțelege viitorul. Vă propun, vă rog să redevenim, din nou, oameni. Frica de boală poate avea consecințe fatale. Aud tot mai des strigătele celor sănătoși, și, care vor sa fie separați de cei suspecți sau bolnavi.

Acum, acum nu avem nevoie de ură. Ura nu e soluție, soluția se cheamă solidatitate, umanitate, prietenie. Urmează săptămâni deloc ușoare, iar eu nu pot decât să vă rog, din nou, să rămânem oameni.

Totul va fi bine”
E ura solutia acum? Eu cred ca nu trebuie sa respingem pe nimeni doar sa ne amintim de Holocaust, să nu creăm ceva asemănător indiferent de motive! Totul va fi bine!!

1 COMENTARIU

  1. Si acuma vrei sa-i luam in brate pe toti diasporetzii , sa-i pupam si sa-i culcam in pat cu noi … sa ce ai vrea dumneata sa facem ? Eu cred ca maidegraba, desi este cam tarziu, ar trebui sa facem ceea ce a spus domnul ex presedinte Basescu, sa facem un ” tzarc ” special , unde sa-i adunam si sa-i tinem acolo pe toti cei care s-au inapoiat din strainatate, sub paza militara si supraveghere medicala severa, cel putzin 3 luni de zile de acuma incolo , ca altfel astia or sa ne infecteze pe toti si om ” crapa ” dr.acului noi inaintea lor !
    Asa cum foarte bine a sus domnul Basescu, nu i-as fi lasat sa intre inapoi in tara asa la ” hairup ” nici daca crapau toti … acolo pe unde s-au dus si unde au contribuit la banul public al alora, iar acuma, vin si ne umplu noua spitalele, pe banii nostri fara ca ei sa fie pusi la plata sub nici o forma … ca doara ” sunt romani si hau drepturi manca-tza-as ” … !

SPUNE-TI PAREREA