Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi seară, după ședința de Guvern, aprobarea OUG privind amânarea plății ratelor.

Florin Cîţu a precizat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12 2020. Cîţu a menționat că este vorba despre firme sau persoane care au fost afectate de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19. Cîţu, ia sfătuit pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amânarea ratelor şi să meargă iniţial pe o lună-două şi apoi să extindă, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

Deputatul PSD, Daniel Suciu, a comentat această decizie.

„Deci ne-am bucurat degeaba! Guvernul a preluat dar a și modificat propunerea noastră cu amânarea ratelor, însă pur și simplu oamenii sunt trecuți în plan secund, să nu sufere băncile și speculanții! E totuși bătaie de joc că Guvernul Orban suspendă ratele la credite, dar dobanda continuă să se aplice…”Dobânda acumulată în perioada de suspendare se va adăuga la principal și va fi plătită în cadrul ratelor de după rescadențare”! Deci dobândă la dobândă!
În plus, deși este mai mult decât evident că au explodat prețurile, același Orban se poartă de parcă nu ar exista această problemă și cataloghează proiectul de plafonare o “năzdrăvănie”!!!!. Pe ce lume trăiți dragi liberali? Un lucru nu sunteți în stare să-l faceți cap coadă pentru oameni? Bine că nu-s năzdrăvănii afacerile cu firmele din Giurgiu, jocurile voastre politice când oamenii mor și spitalele cedează! Solidaritate cu aceștia ne cereți?“, a spus Daniel Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Suciu, dapoi bancile din asta traiesc, asta este afacerea lor, obiectul lor de munca si profit , ca sa-si poata lua salariile ” mici si foarte mici … sau mici de tot “… Mai degraba -i vedea dumneata ” camila cum trece prin urechile unui ac “… vorba din Biblie … Bine-nteles ca nu vor renuntza la aceste dobanzi nici daca-i ” omori ” ! Au facut contractele in asa fel incat, daca dispare bunul ipotecat ( din cauze fortuite … si neprevazute ) riscul este al ” clientului ” … si ratele si dobanzile vor fi polatite in continuare …

SPUNE-TI PAREREA