Liderul PNL BN, Ioan Turc, candidatul liberla la Primăria Bistrița, proaspăt ieșit de la izolare după ce a fost testat cu prioritate pentru Coronavirus, a adresat un îndemn Primăriei Bistrița, să distribuie echipamente de protecție medicilor de familie.

„În aceste zile dificile, bistrițenii trebuie să simtă că municipalitatea le e aproape, prin acțiuni menite să faciliteze efortul comun de prevenție a propagării coronavirusului. Printre zonele cu expunere maximă se află și cabinetele medicilor de familie, unde zilnic sute de pacienți intră în contact cu personalul medical, pentru consultații sau eliberarea lunară de rețete.

Banii pot fi alocați din sumele preconizate pentru Zilele Bistriței sau de la alte cheltuieli inutile sau ineficiente.

Exemplul Primăriei Brașov, care a distribuit medicilor de familie un prim lot de aprovizionare cu 2000 de perechi de mănuși, 2000 de măști și pastile necesare pentru producerea a 6000 de litri de dezinfectant, ar trebui preluat rapid și de Primăria Bistrița. E limpede că, în deplin acord cu Asociația Medicilor de Familie și Colegiul Medicilor, se pot găsi soluții de ușurare a efortului guvernamental, deocamdată centrat pe unități spitalicești, unde testarea și izolarea pacienților sunt primordiale. Având în vedere că există bază legală, orice susținere din partea municipalității cu materiale de protecţie şi de dezinfecție ar ajuta la soluționarea unei preocupări majore: contactul interuman sigur la nivelul asistenței medicale primare“, a transmis Ioan Turc.

„Efortul guvernamental“ în ceea ce privește Spitalul Judeețand e Urgență Bistrița s-a concretizat, zilele acestea, în 400 bucăți măști și 50 de combinezoane, conform informațiilor transmise de conducerea spitalului.

1 COMENTARIU

  1. NU DOAR ATAT , ci primariile sa gaseasca persoane care sa le faca cumparaturile celor din sistemul de sanatate publica ce actioneaza fara sa poata pleca de la serviciu , sa nu pateasca asa cum am vazut la TV cand o biata asistenta medical, dupa serviciu a vrut sa cumere de mancare si cio.par.lanii nostri au cumparat tot… ramanand rafturile goale …
    Maaa…. bucurati-va ca n-au plecat si acesti doctori si asistenti medicali ( sau alt personal medical ) in strainatate sa trebuiasca sa mergem la urgentza in Ungaria, Turcia sau Rusia … si ca efectiv se sacrifica ptr noi ! Respectati-i, protejati-i si ajutati-i ca la randul lor sa ne poata juta si ei pe noi toti si nu tot ” dati cu bolovani in ei ” … !

SPUNE-TI PAREREA