UPDATE: Germania a intrat din nou în zona roșie, conform listei actualizate pe care o puteți accesa AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ: Autoritățile au îndemnat românii să evite călătoriile în țările care se confruntă cu focare mari de infecție de coronavirus și au cerut descurajarea întoarcerii în țară a persoanelor din respectivele zone de risc. Zonele sunt împărțite în funcție de risc și de consecințe, pe culori: zonele roșii și zonele galbene.

Revenirea în țară din țările încadrate în zonele roșii impun direct intrarea în carantină, iar zonele galbene, impun auto-izolarea la domiciliu timp de 14 zile. Zonele galbene reprezintă statele cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus Covid-19.

Germania și SUA au progresat în ceea ce privește cazurile de infectare cu COVID-19, drept pentru care au fost eliminate din categoria zonelor roșii.

În Germania, potrivit institutului de supraveghere sanitara RKI, circa 22.700 de persoane au contactat virusul, înregistrând o rată mică de deces, de doar 86 de cazuri. Mai mult decât atât, statul s-a oferit să își ajute vecinii.

„Cred ca este un semn foarte, foarte important ca noi ii sprijinim si, de asemenea, ii ajutam pe ceilalti atunci cand putem face asta“, a declarat Michael Kretschmer in cursul unei conferinte de presa.

Pe de altă parte, guvernatorul SUA a anuntat că în prezent se fac teste pentru coronavirus 24 de ore pe zi, urmărindu-se astfel identificarea a cât mai multor cazuri pozitive pentru a le izola și a încetini răspândirea virusului.

Epidemia de COVID-19 a ucis în SUA 579 de persoane, potrivit numărătorii de referinţă realizate de Universitatea Johns Hopkins.

Cu 43.214 de diagnosticări pozitive, SUA se află pe locul trei în lume la numărul de infectări.

SPUNE-TI PAREREA