Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a transmis mesajul său cu privire la această aniversare.

„În loc să-și sărbătorească Ziua, polițiștii sunt în misiune. Poate cea mai importantă de până acum, hoțul fiind unul de vieți! #CoVid19
Alături de cadrele medicale, jandarmi, colegii de la ISU și mulți alții, sunteți în prima linie, asigurând protecție, un adevărat scut uman devotat și responsabil în care ne punem încrederea.

Dragii mei, nu este timp de multe cuvinte, dar să știți că vă apreciem, vă conștientizăm contribuția majoră, sacrificiile pe care le faceți și împreună o să ducem la capăt și această misiune dificilă.

La mulți ani, Poliția Română!
Să vă-ntoarceți sănătoși din fiecare misiune, iar la anul să sărbătorim cu toții Ziua Poliției fără mască și cu acest inamic prins de mult timp“, a transmis Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA